Okul tatili uzadı! Milyonlarca öğrenci ve veliyi sevindirecek haber... Bakan resmen tarihi açıkladı

Okul tatili uzadı! Milyonlarca öğrenci ve veliyi sevindirecek haber... Bakan resmen tarihi açıkladı

Son dakika haberi... Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 6 Şubat sabahında meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında 10 ilimizde büyük felaketler yaşandı. Yüzlerce bina yıkılırken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu süreçte vatandaşlar ise 'Okullar tatil oldu mu? Okullar ne zaman kadar tatil edildi?' sorusunu araştırmaya başladı. Milyonlarca öğrenci ve veliyi sevindirecek haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Özer son dakika olarak açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye 6 Şubat Pazartesi sabahına büyük bir facia ile uyandı. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ve 7,6’lık deprem sonrasında 10 ilimizde yüzlerce bina yerle bir oldu. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte binlerce kişi bölgede bulunan vatandaşlara yardıma koşarken veliler 'Okullar tatil olacak mı? Okullar ne zaman kadar tatil oldu?' sorusunu sorgulamaya başladı. Beklenen haber geldi. Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi sevindirecek haber geldi. Milli Eğitim Bakanı Özer, resmen açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

SON DAKİKA OLARAK DUYURULDU: OKUL TATİLİ UZATILDI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaşanan deprem faciasından dolayı eğitime verilen aranın tüm Türkiye’de 20 Şubat’a kadar uzatıldığını duyurdu. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat’a kadar uzatma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

OKULLARA KAÇ GÜN TATİL VERİLDİ, NE KADAR UZATILDI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada ülke genelindeki okullarda 13 Şubat’a kadar okulların tatil olacağı bilgisini paylaştı.

Afet bölgesindeki okullarda ise eğitim öğretim faaliyetlerine 20 Şubat tarihine kadar ara verildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "10 ilde eğitim ve öğretime 2 hafta ara verilmiştir." dedi.

dffddf-49-001.jpg

Afet bölgesi ilan edilen iller ise şu şekilde; Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ. Bu iller dışında Örneğin İstanbul-Ankara gibi illerde okullarda deprem nedeniyle tatil 13 Şubat’a kadar sürecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2022-2023 eğitim öğretim yılında 1. dönem 20 Ocak cuma günü sona erdi. 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında ise yarıyıl tatili yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullarda ikinci dönem 6 Şubat Pazartesi günü açılacaktı. Ancak yaşanan deprem sonrası okullarda tatil uzadı ve okullarda ikinci dönem 13 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

ghhghg-8.jpg

Deprem bölgesi ilan edilen Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ illerinde okullar 20 Şubat’ta açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN