PTT'nin dev arazisi yandaşa gidiyor iddiası

PTT'nin dev arazisi yandaşa gidiyor iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, PTT’nin 34 bin 916 metrekare arazisini davet usulü ile başka firmalar daha avantajlı teklifler verirken yandaş firmaya yüzde 30 pay karşılığı devrettiğini açıkladı.

CHP'nin iddiasına göre, PTT'nin Diyarbakır Kayapınar'da bulunan 34 bin 916 metrekarelik arazisi, daha avantajlı teklifler olmasına rağmen, iktidara yakın bir firmaya yüzde 30 pay karşılığında devrediliyor.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, bu durumu kamuoyuna duyurarak, diğer firmaların yüzde 50 pay teklif etmelerine karşın, bu değerli arsanın yandaş firmaya daha düşük bir payla verildiğini iddia etti. Ayrıca, arsanın devrinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun onayına sunulduğunu ve onaylanması halinde kamu zararına yol açacağını belirtti.

Dr. Akkuş İlgezdi'nin iddiasına göre, bu şirket daha önce de Hatay'da 2,5 milyar lira değerindeki 800 adet deprem konutu yapım ihalesini almış ve şirket yöneticilerinin AK Parti'li üst düzey isimlerle görüşmeler yaptığı biliniyor. Dr. Akkuş İlgezdi, kamunun mallarının yandaşlara haraç mezat satıldığını ve son örneğin Diyarbakır'dan geleceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN