Bakan Soylu açıkladı: Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

Bakan Soylu açıkladı: Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Bombayı bırakan kişi gözaltına alındı" dedi. Bakan Soylu, eylem talimatının Kobani'den geldiği yönünde bilgiler aldıklarını paylaştı.

İstanbul'un en kalabalık mekanlarından İstiklal Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Patlamada 6 kişi hayatını kaybetmiş 81 kişi de yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 03.30 sıralarında İstiklal'deki terör saldırısıyla ilgili patlamanın yaşandığı alanda açıklamalarda bulundu. Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını söyledi.

"KARŞILIĞINI DAHA AĞIR VERECEĞİZ"

Vefat edenlere başsağlığı dileklerinde bulunan Bakan Soylu şunları ifade etti:

Terörün yüzü acıdır. Bu mücadeleyi ne olursa olsun sürdüreceğiz. Teröristlere hayatiyet veren, resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde PYD/PKK terör örgütü. Bu eylemi gerçekleştirilenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Bu mesajı aldık. Karşılığını daha ağır vereceğiz. Bu mesajın karşılığı net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Elbette ki büyük üzüntümüz var. 6 terör şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Hepsinin ayrı bir hikayesi var.

BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bakan Soylu, eylem talimatının Kobani'den geldiği yönünde bilgiler aldıklarını paylaştı. Soylu, "Eylem talimatının Kobani'den geldiği değerlendirmesi var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Daha önce 21 kişi gözaltına alınmıştı. Biraz önce bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alındı. Eğer yakalanmasalardı nereye gideceklerini de beyanlarında söylediler." şeklinde konuştu.

5 YARALI YOĞUN BAKIMDA

Yaralıların sağlık durumuyla ilgili de bilgi veren Bakan Soylu, "81 yaralımız vardı, 50'si taburcu oldu. 5 yaralımız şuanda yoğun bakımda, 2 yaralımızın durumu ağır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN