Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan İstiklal'deki patlamayı kınadı

Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan İstiklal'deki patlamayı kınadı

Taksim'de meydana gelen patlama sonrası Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı kınadı. 3 ülkenin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, her türlü terör saldırılarının kınandığı belirtildi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamaya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Patlama sonrası Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı kınadı.

ÜRDÜN: TERÖR EYLEMİ

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali yaptığı yazılı açıklamada, "Taksim'de meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler adına kardeş Türkiye halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diliyoruz." ifadelerini kullandı. Patlamanın, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan korkakça bir terör eylemi olarak nitelendirildiği açıklamada, terörün ortak düşman olduğu vurgulandı.

SUUDİ ARABİSTAN: EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da Taksim'de meydana gelen "terör saldırısının" en şiddetli şekilde kınandığı belirtildi. Suudi Arabistan'ın, bu korkak eylem karşısında Türkiye'nin yanında olduğu kaydedilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

MISIR: TERÖR VE ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ REDDEDİYORUZ

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı kınadı. Ebu Zeyd, "Mısır'ın dost Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne en içten başsağlığı dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa" temennisinde bulundu. Ülkesinin, nedeni ne olursa olsun terör ve şiddetin her türlüsünü reddettiğini vurgulayan Ebu Zeyd, tüm dünyanın bu çirkin suçla mücadelede dayanışma içerisinde olması ve terörün maddi manevi her türlü kaynağının kurutulması çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN