Tapusu olanlar 5 gününüz kaldı! Bunu yapmayan artık satamayacak: 1 Kasım'dan itibaren başlıyor

Tapusu olanlar 5 gününüz kaldı! Bunu yapmayan artık satamayacak: 1 Kasım'dan itibaren başlıyor

Yeni yıl ile birlikte tapu ve arsa tapularında değişikliğe gidiliyor. Yaşanan depremler sonrası yeni düzenlemeler çıkarken gelen son dakika haberi milyonlarca kişiyi tedirgin etmiş durumda. Tapusu olan milyonlarca kişiye duyurdular. Son 5 gününüz kaldı. Bunu yapmayan artık ne satabilecek ne de devredebilecek. 1 Kasım'dan itibaren yeni dönem başlıyor. Geç kalmadan hemen kontrol edin. İşte detaylar haberimizde...

Elinde tapusu olanlar dikkat! Son dakika olarak duyurdular. Yeni yıl ile birlikte konut ve arsa tapularında yeni döneme geçiliyor. Bu sistem ile birlikte her şey değişiyor. Son gün 1 Kasım! Tapusu olanlar hemen kontrol edin son 5 gününüz kaldı. Bunu yapmayanlar arsa ve konutunu satamayacak. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. 1 Kasım'dan itibaren başlıyor! İşte ayrıntılar...

TAPUSU OLANLAR DİKKAT! 1 KASIM'DAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Milyonlarca tapu sahiplerine son dakika olarak duyurdular. Elinde tapusu olanlar için kritik uyarı geldi. Yeni dönem 1 Kasım itibariyle başlıyor. 1 Kasım'dan itibaren e-Devlet üzerinden getirilen şart ile konut ilanlarında sahteciliğin önü bıçak gibi kesilecek. Devlet sahte ilanlara göz açtırmayacak. İlan sahiplerinin e-Devlet üzerinden yapacağı kimlik doğrulaması ile piyasadaki manipülasyona yol açan ilanlar kaldırılacak.

hghghg-2023-10-26t135700-998.jpg

SON 5 GÜNÜNÜZ KALDI... BUNU YAPMAYAN EVİNİ SATAMAYACAK

Gelecek olan düzenleme ile birlikte internet siteleri e-Devlet ile entegre edilecek ve bu entegrasyon aracılığıyla tapu sorgulaması yapılarak satış ilanları denetlenmiş olacak. e-Devlet sistemi ise 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve gayrimenkul ilanlarını tapu kayıtlarını otomatik olarak anında eşleştirecek.

BÜYÜK PARA CEZASI KESİLECEK

Aynı zamanda fahiş fiyatlı evlere yönelik yasak yaptırımlar geliyor. Bu tarz evlerde yüklü miktarda para cezası kesilecek. Öte yandan 1 Kasım tarihi itibariyle tapu satışlarında da önemli bir değişikliğe imza atılacak. 5 günün sonunda artık tapu kaydı bulunmayan vatandaşların yakınları adına konut ve arsalarını satışa çıkaramayacaklar. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, tapu kayıtlarından ilanların nasıl düşürüleceğini anlattı.

dffdf-9.jpg

Evrim Kırmızıtaş Başaran, şunları söyledi:

"e-Devlet sisteminin başlamasıyla birlikte sitemdeki şu anda özellikle gayrimenkul piyasalarındaki sahte ilanlara tamamıyla son gelecek. Düşünün ki T.C. numarasını gireceksiniz, tapu kayıtlarını gireceksiniz aslında her şey sistematiğe girecek. Rakamlar e-Devlet üzerinden kontrol mekanizması işleyecek. O sahte ilanların önü kesilmiş olacak. Dolayısıyla bu ceza yaptırımlarıyla birlikte gayrimenkul sektörünün tamamıyla yıl sonuna kadar canlanmasını birlikte gözlemleyeceğiz. e-Devlet sistemine geçmesiyle birlikte hem haklarınız korunmuş olacak hem sizin adınıza başka bir kişinin ilan girmesine engel olmuş olacaksınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN