Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli 2. Felaket alarmı! Canlılar yalvar yakar… tehlikeli noktalara varıyor

Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli 2. Felaket alarmı! Canlılar yalvar yakar… tehlikeli noktalara varıyor

Meteoroloji uzmanları tarafından felaket duyuruları yapılmaya başlandı. Paylaşılan uyarılara göre 5 ilimizde büyük bir felaket tehlikesi gündemde yerini aldı. Yaşanan aşırı sıcaklık nedeniyle tekrardan gündeme gelen kuraklık tehlikesi büyüyor. Barajların çekilmesiyle yetkililerde panik havası oluştu. Peki barajlardaki doluluk oranı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte aşırı sıcaklıklar Türkiye'yi sarmış durumda. Afrika'dan ülkemize kadar gelen sıcak hava dalgaları birçok açıdan tehlike arz ediyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle hissedilen sıcaklık en üst seviyelere kadar yükselirken eyyam-ı bahur ve El Nino etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor.

BARAJLAR KURUYOR

Dünya üzerinde hissedilen tehlikeli sıcaklıkların sonucunda ölüm haberleri duyulmaya başlandı. Son olarak Türkiye'de de yaşanan can kaybı halkı endişelendirdi. Yüksek sıcaklıklar karşısında uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yapılan sıcaklık uyarılarına göre; Hamile kadınlar, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların saat 10.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmaması gerekiyor.

Mümkün olduğunca açık renkli kıyafetler giyilmesi ise büyük bir önem taşıyor. Koyu renkli kıyafetlerin sıcağı daha fazla çekeceği belirtiliyor. Sıcaklıklar ile birlikte sağlık sorunlarının yanı sıra kuraklık sorunları da dikkat çekti. Barajlardaki seviyelerin düşmesi yetkilileri endişeye sürükledi.

1668183303-295972-import-url.jpeg

TEHLİKENİN BOYUTU BÜYÜYOR

Tüm zamanların en sıcak yazlarından birisi 2023 yılında gerçekleşiyor. Türkiye'de büyük bir etkisi olan aşırı sıcaklıklar beraberinde su sorununu da getiriyor. Yüksek sıcaklığın etkisiyle kendisini gösteren kuraklık Türkiye'de tehlikeli bir boyut alırken bazı illerimiz için uyarılar gelmeye başladı.

Meteoroloji ile uğraşan kaynaklar tarafından paylaşılanlara göre İstanbul ve çevresindeki illere kötü haberler paylaşıldı. İstanbul'daki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 35,26'ya kadar düşmesiyle birlikte endişeler yükseldi.

shutterstock-3199176382-scaled.jpg

BU İLLERDE BULUNANLAR YANDI

Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte kuraklık gündeme gelirken barajların doluluk oranlarında düşüş gözlemleniyor. İstanbul ve çevresinde yer alan Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli için tehlike boyutu her geçen gün artıyor.

Son haftalarda yağmayan yağmur nedeniyle kuraklık alarmı çalmaya başladı. Baraj seviyesindeki düşüş endişeleri beraberinde getirirken, eylül ayı ile birlikte yeniden yağışlı günler beklendiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN