Tezgahlarda bollaştı fiyatı dibe vurdu! Rakamları gören stok yapmaya koşuyor! Bu daha başlangıç...

Tezgahlarda bollaştı fiyatı dibe vurdu! Rakamları gören stok yapmaya koşuyor! Bu daha başlangıç...

Mevsimi gelmesi ile birlikte tezgahlarda bollaşan o ürünün fiyatı da 50 TL'ye kadar düştü. Pazara giden düşünmeden alıyor tezgahta bulan kendini şanslı sayıyor. İşte tüm detaylar…

Türk mutfaklarına sevilen lezzetleri arasında yer alan hamsi sezon başında fiyatıyla cep yakıyordu. Ağlarını salan balıkçılar bereket çıkarırken hamsinin kilogram fiyatı da 125 TL'den 50 TL'ye kadar geriledi. Son günlerde Trabzon açıklarında bol miktarda çıkarılan hamsiler de Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzü gülüyor. İşte tüm detaylar…

FİYATI DÜŞTÜKÇE DÜŞTÜ

Son zamanlarda hamsinin fiyatı vatandaşın yüzünü güldürüyor. Trabzon açıklarında avlanan balıkçı esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, hamsinin Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Giresun taraflarından getirildiğini söyledi. Karadeniz'de tam olması gereken yerde avlandıklarını belirten Mehmetcan Örseloğlu, “Fiyatlarımız, 3 kilogram 100 TL, 50 TL dolayısıyla bolluğa göre hamsinin fiyatı değişiyor. Balık bir nevi borsa gibi, bol olunca fiyat aşağıya iner az olunca yukarı çıkar” dedi.

hamsi-avi.jpg

TEZGAHLAR YAĞMALANIYOR

Bolluğu fırsat bilen vatandaşların balığı tuzlamasına tavsiye eden Örseloğlu, hamsinin şimdiden yağmalanmaya başladığını söyledi. Sezon ile birlikte hemen hemen her gün farklı çeşit balıkların tezgahlarda yer aldığını belirten Mehmetcan Örseloğlu, Geçtiğimiz sezon palamutla açılış yapıldığını ve 2,5 ay kadar sonra hamsi de verimin arttığını söyledi. Örseloğlu, bu yıl verimin hamside olduğunu aktardı.

hamsi.jpg

50 TL'DEN SATILIYOR

Balıkçı esnaflarından Emin Avcı, hamsinin bereketli bir şekilde sezona giriş yaptığını söyledi. Trabzon hamsisinin yani yerli hamsinin 10 gündür bollaştığını belirten Avcı, kilogram fiyatının 50 TL'ye kadar düştüğünü söyledi. Bir hafta öncesine göre fiyatların düşüş gösterdiğini belirten Avcı, daha da ucuzlayabileceğini işaret etti.

hamsi-1.jpg

Sezonun ilk başladığı zaman fiyatların 70 ile 80 TL civarında olduğunu söyleyen Avcı, “Hamside en bereketli sezonu yaşıyoruz. Havalar soğudukça daha da bollaşacak. Palamut 150-160 TL, torik 600 TL civarı lüfer 150 TL, sargan 200 TL, mezgit 100-200 TL” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN