Türk ve Rus heyetleri arasında 'tahıl' toplantısı

Türk ve Rus heyetleri arasında 'tahıl' toplantısı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershi başkanlığındaki Rus heyet, yarın İstanbul Tahıl Anlaşması kapsamında faaliyetini sürdüren Müşterek Koordinasyon Merkezini ziyaret edecek. Türk ve Rus heyetler arasında gerçekleşecek olan toplantıda Ukrayna, Suriye’deki durum ve sınır ötesi insani yardımlara ilişkin BM mekanizması, Libya ve Filistin gibi konuları ele alacak.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki siyasi istişareler 8-9 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek. Toplantıya, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Vershinin’in başkanlığındaki heyetler katılacak.

İstişarelerde, Birleşmiş Milletler (BM) ile ilgili tahıl anlaşmasının uygulanması, Ukrayna ve Suriye’deki durum, sınır ötesi insani yardımlara ilişkin BM mekanizması ile Libya, Filistin gibi konuların ele alınacağı öğrenildi.

SAHA İNCELEMESİ YAPILACAK

Sergey Vershinin’in, tahıl anlaşması çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Müşterek Koordinasyon Merkezini 9 Aralık’ta ziyaret etmesi, 10 Aralık’ta ise Rus heyetiyle birlikte tahıl sevkiyatına yönelik saha incelemesinde bulunması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN