YKS açıklandı mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? (2019 ÖSYM takvimi)

YKS açıklandı mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? (2019 ÖSYM takvimi)

"YKS açıklandı mı? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?" soruları 2019 YKS sınavının açıklanmasına sayılı günler kala en fazla araştırılan konulardan oldu. Sonuçlar ÖSYM'nin takvimine göre 28 Temmuz'da açıklanacak. YKS tercihleri ise 23 Temmuz’da başlayacak, 29 Temmuz’da sona erecek.

"YKS açıklandı mı?", "YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusularının yanıtı ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) takvimine göre verildi. 

15 ve 16 Haziran'da gerçekleştirilen YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda düzenlenmişti.

ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri ve ek tercihler başlayacak.

İşte "YKS açıklandı mı?", "YKS ne zaman açıklanacak?", "YKS tercihleri ne zaman yapılacak?", "YKS ek tercihler ne zaman gerçekleştirilecek?" sorularının yanıtları ve diğer detaylar...

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları 18 Temmuz 2019'da resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversite tercihleri, adayların T.C kimlik numarası ve şifreleriyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi’nden 23 Temmuz ile 29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 150 ve üzeri puan alanlar önlisans, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) veya Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde 180 ve daha fazla alanlar ise lisans programlarını seçebilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Bu yıl açıköğretimle birlikte toplam 1 milyon 7 bin 191 kontenjan bulunuyor. Adayların, 24 tercih hakkı var. Kayıtlar, 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta olacak. Kayıtlar bitince boş kalan kontenjanlara, ÖSYM ek yerleştirme yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN