Apple’ın dev sürprizi sızdı! iPhone'un üstünden tır geçse kırılmayacak: Tamir yüzü görmeyecek

Apple’ın dev sürprizi sızdı! iPhone'un üstünden tır geçse kırılmayacak: Tamir yüzü görmeyecek

Telefon kullanıcılarının en büyük korkusu cihazları yere düşürmek olurken yeni teknoloji ile bu korkuların hepsi siliniyor. iPhone'un yeni teknolojisi herkesi şaşkına çeviriyor. İşte iPhone'un yeni özelliği…

Hemen hemen her teknoloji kullanıcısını en büyük problemi cihazları yere düşürmek olurken yeni teknoloji ile birlikte pek çok farklı yenilikler de hayatımızın içerisinde yer almaya başladı. Ekran ya da kasaların kırılması durumunda değişim maliyetleri göze çarparken telefonlarda kullanılamaz hale geliyor. Ancak iPhone 15 modellerde kullanılacağı düşünülen yeni özellikler herkesin yüzünü güldürdü. İşte iPhone'un yeni özelliği…

APPLE'DAN DEVRİM YENİLİK

Patently Apple isimli teknoloji devine yakın bir kaynak tarafından alınan bilgiler doğrultusunda iPhone 15 pro'da yeni bir özelliğin kullanıcılara sunulacak aktarıldı. Paslanmaz çelik çerçevesinin değiştirileceği ve yerine esnek titanium alaşımından üretilen bir yapı kullanılacağı belirtilirken telefonların da %45'e kadar daha hafif olacağı söyleniyor. Bu kapsamda kullanıcılar daha hafif bir telefon taşımış olacak.

apple-15.jpg

Titanyum çelikten daha yüksek sıcaklıklara dayanabildiği gibi aynı zamanda su hasarına karşı da benzer oranda bir koruma sağlamaktadır. Titanyum gövde kullanılması durumunda telefonların yere düşmesi gibi durumlarda da daha sağlam bir yapı karşımıza çıkıyor. Fakat paslanmaz çelikten daha pahalı bir madde olarak görülen titanyum yüksek fiyatlarla satılan iPhone'ları daha yüksek bir fiyat etiketine ulaştırabilir.

Gündemde yer alan iddiaların gerçekleşmesi durumunda Apple'ın tasarımlarına dahil ettiği ikinci bir ürün gamı olmuş olacak. Daha önceden Apple Watch Ultra kullanıcıları titanyum gövde ile daha rahat bir kullanım sağlarken ağırlık, dayanıklılık ve korozyon direnci ile kullanıcıların da gözdesi oldu.

apple-15-1.jpg

İPHONE'LA SINIRLI KALMAYACAK

Alınan bilgiler doğrultusunda Apple'ın iPhone 15 serisinde kullandığı titanyum kasanın gelecekte MacBook ve iPad gibi tasarımlarda da kullanılacağı belirtirdi. iPhone 15 Pro ile birlikte önemli bir yeniliğin hayatımızın içerisine gireceği vurgulanırken Apple'ın uzun yıllardır iPhone'lar dahil olmak üzere standart olarak kullandığı Lightning portunun da yerini USB Type-C portuna bırakacağı söyleniyor.

iphone.jpg

Apple, Touch ID'yi ekran altı çözümünü yeni iPhone'lara da getirmeyi planlıyor. IPhone 15 modellerde Touch ID bulunmaması durumunda Face ID kullanımının devam etmesi bekleniyor. Apple, iPhone 15 model telefonlarda Sony'nin "son teknoloji" görüntü sensörlerini kullanmayı planlıyor. Standart sensörlere baktığımızda ise Sony'nin görüntü sensörünün her pikseldeki doygunluk sinyalini iki katına çıkarttığı belirtilirken Işık yakalaması ve böylece daha az ve çok pozlamayı azaltması sağlanıyor. Bu kapsamda sensörlerin güçlü bir aydınlatmaya karşı da portrelerde ve diğer görüntülerde iyileşme yapabilmeyi olanağı sağladığı belirtildi.

iPHONE 15 ÖZELLİKLERİ AKILLARI KARIŞTIRDI

5G iPhone'ların tanıtılması ile birlikte 2023 iPhone 15 serisinin Qualcomm'un 5G modem çiplerini kullanması gündemdeki sıcaklığını koruyor. Bütün iPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerde yüksek olasılıkla X70 olan aynı Qualcomm modem çipinin kullanılması bekleniyor. Bu çip ile birlikte daha yüksek işlem hızları sağlanırken daha iyi kapsama alanı, daha iyi sinyal, daha düşük gecikme süresi ve %60'a kadar iyileştirme ile birlikte güç verimliliğinin de yapay zeka tarafından sunulacağı vurgulandı.

iphone-1.jpg

iPhone 14 modellerin piyasada yer alması ile birlikte ABD'de satılan cihazların SIM kart tespitleri kaldırıldı. IPhone 15 ve iPhone 15 Pro modellerin piyasaya sürülmesi ile birlikte SIM tespitinin diğer ülkelerden kaldırılacağı da söylendi. Bunun yanı sıra sızdırılan iPhone 15 wi-fi çip diyagramlarının da wi-fi 6e'ye yükseltilmesi bekleniyor. Bu özellik yalnızca iPhone Pro modellerinde sınırlı kalacak. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max Wi-Fi 6E özelliğine sahip olacak, ancak standart iPhone 15 modelleri Wi-Fi 6 kullanmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN