Bakan resmen açıkladı! O tarihte elektrik faturalarına dev indirim yapılacak

Bakan resmen açıkladı! O tarihte elektrik faturalarına dev indirim yapılacak

Özellikle kış ayıyla birlikte doğalgaz faturası da eklenince vatandaşlar fatura öderken zorlanmaya başladı. Peki faturalara yapılacak indirim ne zaman başlayacak? Tüm detaylar haberimizde.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı vatandaşın yüzünü güldürecek bir haber duyurdu. Edinilen bilgilere göre faturalara indirim geliyor! Peki kampanya kimleri kapsayacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FATURALARA İNDİRİM GELİYOR

Her ay artan fiyatları faturalarda gören vatandaş artık büyük sorunlar yaşamaya başladı. Güzel haber ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. Dönmez'in açıklamalarına göre artan fiyatlar karşısında indirimler de hız kesmeden devam edecek. Doğalgaza da indirim yansımasını bekliyoruz ama elektrik faturalarını da doğalgaz üretiminin etkilediği düşünüldüğü zaman Şubat ayından itibaren yüzde 15-16'lık bir indirim söz konusu olacak. 

Elektrik Faturalarına İndirim Geliyor

Aynı zamanda BOTAŞ da vatandaşa indirim haberi vermişti. Elektrik üretimi ile doğalgazın satış fiyatına yüzde 16.67, sanayi kuruluşlarına yüzde 13.30- 17.22 oranında bir indirim yapılacağı öğrenilmişti. BOTAŞ'ın indirim haberinin ise 1 Şubat itibariyle yürürlüğe giriyor. Ancak sanayi alanına yapılan indirimlerin yanında vatandaş konutlar için de bir indirim beklerken henüz bu konuyla ilgili bir indirim haberi gelmedi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN