Bakanlık açıkladı! Depremzedeler mağdur edilmeyecek! 200 bin TL karşılıksız ödeme yapılacak

Bakanlık açıkladı! Depremzedeler mağdur edilmeyecek! 200 bin TL karşılıksız ödeme yapılacak

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen hibeler hakkında araştırmalar devam ediyor. Yıkılan evlerine yenilemek ve onarmak isteyen vatandaşlara müjde verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geri ödemesiz mali destek yardımları hakkındaki detayları paylaştı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı pek çok farklı alanda ödeme gerçekleştirirken yeni projenin detayları da belli oldu. Depremzedelere ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlar için yapılacak yardımlar gündemdeki yerini alıyor. Evlerini yenilemek isteyenler bakanlık tarafından sağlanan bu ödenekten yararlanabiliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan yardımlar hakkındaki detaylar da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…


BAKANLIK NE KADAR ÖDEME YAPACAK?


Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından birçok şehir yok olurken yıkık ve dökük evlerine yenilemek ve restore etmek isteyenler de devlet tarafından sağlanan ödemelerden yararlanabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahibi ailelere yapılan destek ödemeleri gündemdeki sıcaklığını koruyor. Maddi durumu olmayan ya da yetersiz olan kişilerle birlikte konut durumu kötü olan ailelere de ev onarım yardımı yapılmaktadır. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında destek ödemeleri için 200.000 TL ödeme yapılacağı belirtildi.

para-paraa.jpg

EV ONARIM DESTEĞİ SAĞLANACAK


Depremden etkilenen ve ev tadilatına ihtiyacı olan vatandaşların yararlanabileceği destek kampanyasının detayları belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında hak sahibi ailelere 200 bin TL'lik destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile ortak bir şekilde gerçekleştirilen projede sağlıksız ve tehlikeli evler de yer alıyor. Yapılan yardım ile birlikte vatandaşlar da tehlike arz eden sağlıksız evlerde yaşamak zorunda kalmayacak.
para-hibe-almak.jpg
Konut desteği geçtiğimiz yıllarda 10.000 TL ile 40.000 TL arasında değişiklik gösteriyordu. 2023 yılı ile birlikte fiyatlar güncellenirken evlerin onarımı için 75.000 TL'lik bütçe belirlendi. Prefabrik evler için onarım ücreti 150.000 TL olurken betonarme evlerin tadilat işlemleri için de 200.000 TL hibe verileceği duyuruldu.


EV ONARIM ÖDEMESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?


Konut tadilatları için devlet tarafından sağlanan desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlar ikametgah adreslerine yakın olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunabilir. Yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden de başvuru yapabileceği belirtildi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem 10 ili en fazla çevirdi. Bakanlık tarafından yapılan Açıklama ile birlikte vatandaşlara destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Mahalle sakinleri ve depremzedeler evlerin tamir edilebilmesi için devlet tarafından sağlanan 200 bin TL’lik ödemelerden yararlanabilir. Yapılan ödemeler ise dayanışma ve sosyal destek fonu ile koordineli olarak gerçekleştirilmektedir.

konut-fiyat.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bakanlık tarafından onarım için yapılan geri ödemesiz yardımlar birçok kişinin dikkatinde yer alıyor. Bu kapsamda dairelerin belirlenen şartları taşıması durumunda gerekli ödemelerin yapılacağı belirtildi. Başvuruda bulunacak kişilerden istenen şartlar şu şekildedir:

  • Başvuru sahibinin TC vatandaşı olacak,
  • 18 yaşından büyük olacak,
  • Elde edilen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden az olacak,
  • Evin tam mülkiyet belgeleri olmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN