Bu illüzyonda gizlenen köpeği bulmak için IQ'nuzun en az 130 olması gerekiyor! 100 kişiden sadece 1'i bulabiliyor

Bu illüzyonda gizlenen köpeği bulmak için IQ'nuzun en az 130 olması gerekiyor! 100 kişiden sadece 1'i bulabiliyor

Gözleri kapalı yaşlı bir adamın çizimi internette viral oldu. İlk bakışta, çizim sıradan bir yaşlı adamın eskizine benziyor. Ancak resmin açıklamasında eskizde hayvanların olduğu anlatılıyor. Ve insanların sadece %1'inin fotoğraftaki hayvanı 13 saniyeden kısa daha sürede bulabildiği iddia ediliyor.

Göz gerçekten insan vücudunun inanılmaz bir parçasıdır. Işık şeklinde gördüğümüz bilgiyi işleyebilir ve daha sonra optik sinir yoluyla beyne aktarabilir, burada işlenir ve önümüzde gerçekte gördüğümüz şeylere dönüştürülür.

Gözümüzün yeteneği sayesinde hareketleri görebilir, kalabalıktaki yüzleri tanıyabilir ve hatta canlı renkleri görebiliriz. Ancak pek çok durumda göz yanıltılabilir gibi görünmektedir ve bazen her şey göründüğü gibi değildir.

1-014.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KÖPEĞİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resimde iki kez ve hatta belki de üçüncü kez bakmanıza neden olacak bu çizimde durum böyle. Bu karikatürü çizen animatör ve karikatüristin içinde çok özel bir sürpriz var. Çoğu insan resimde yaşlı bir adam görüyor, ancak yeterince dikkatli bakarsanız, resimde aslında gizli bir köpek olduğunu görürsünüz.

GİZLİ KÖPEĞİ BULDUN MU?

Önünüzde, ısrarla bir insan yüzüne gizlenmiş bir köpeği arayan dünyanın dört bir yanındaki insanları çılgına çeviren bir optik yanılsama var. Siyah beyaz çizim, düz bir şapka takan yaşlı bir adamın yüzünü açıkça göstermektedir.

Adamın büyük bir gür sakalının yanı sıra çıkık bir burnu var. Yüzü, kapalı gözlerinin üzerinde kalın siyah kaşlarla süslenmiş, orta uzunluktaki saçları ise kulaklarının arkasında. Ağzı çenenin altında zar zor görünüyor. Peki köpek bu resmin neresinde?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Resimde gizli bir köpek olduğuna inanmıyor musun? Görüntüyü tersine çevirmeye çalışın, kemik tutan bir köpek göreceksiniz.

Çok zor değil, değil mi? Aslında, İnternette yukarıdaki gibi göz keskinliğine dayanan ve netizenler tarafından en çok sevilen birçok sınav var. Peki siz bu zorlu optik illüzyon testini başarıyla geçebildiniz mi? Eğer öyleyse tebrikler. Harika gözlem becerileriniz var.

2-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN