Devlerin sahnesinde bir Türk kızı

Devlerin sahnesinde bir Türk kızı

Rusya’da katıldığı uluslararası piyano yarışmasında üçüncü olan Çınara Manaflı, dünyaca ünlü isimlerin sahne aldığı New York’taki Carnegie Hall’da sahneye çıkmaya hak kazandı. 10 yaşında onlarca ödül kazanan ‘altın çocuk’ duygularını “Annemi izleyerek büyüdüğüm piyanonun başında ödüller kazanmak büyük mutluluk” sözleriyle dile getirdi.

İzmir’e pek çok uluslararası ödül kazandıran Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi öğrencisi Çınara Manaflı, Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Viva İl Piano Uluslararası Piyano Yarışması’ndan da ödülle döndü. Üçüncü olan 10 yaşındaki Çınara, ABD’nin New York’taki Carnegie Hall’da, yarışmada derece alan piyanistlerle birlikte sahneye çıkmaya hak kazandı.

Azerice bir isim olan ve Türkçede ‘çınar’ anlamına gelen ‘Çınara’ adlı ilköğretim 4’üncü sınıf öğrencisi, piyanist annesi ve kemancı babasının desteğiyle müziğe çok küçük yaşlarda ilgi duymaya başladı. Çınara Manaflı, ilk ödülünü 5 yaşında aldı. 2014’te Mozart Akademi Ulusal Piyano Yarışması’nda jüri özel ödülüne layık görülen Çınara, aynı yıl İngiltere Newcastle Piyano Yarışması’nda birinci oldu. 2015’te ise hem Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazanan hem de Associazione Piano Friends tarafından İtalya’nın Lovere kentinde düzenlenen Tadini Uluslararası Piyano Yarışması’nda kendi kategorisinde birinci oldu. Çınara, sırasıyla; Milano’da düzenlenen uluslararası Piano Talents yarışmasında ikincilik, 2017 İzmir Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik, aynı yıl Almanya’da düzenlenen Geilenkirchen Euregion Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik ve 2018 Mozart Akademi Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik aldı. Polonyalı piyanist-besteci Frederic Chopin hayranı olduğunu anlatan Çınara, New York’ta sahneye çıkacak olmanın mutluğunu ve heyecanını yaşadığını söyledi. Çınara “Müziği çok seviyorum, derslerimi aksatmadan ve kendimi kısıtlamadan müzik eğitimimi sürdürebiliyorum. Küçükken annemi piyanonun başında izleyerek büyüdüm, şimdi de piyanonun başında benim olmam, ödüller kazanabilmem büyük mutluluk veriyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN