Erken emeklilik kutusu açıldı: Bu formülle yıllarınız size kalacak

Erken emeklilik kutusu açıldı: Bu formülle yıllarınız size kalacak

Kanunlaştığı an erken emeklilik geliyor. Prim gününü dolduranlar emekli olabilecekler? Prim günü ne kadar olmalıdır? İşte tüm detaylar haberimizde.

 

Emeklilikte Yaşa Takılanların dikkatine! EYT TBMM' den geçtiği an itibariyle kanunlaşacaktır. EYT başvuru için bazı şartlar bulunmaktadır. Yeni yaş sınırı nedir? Kimler başvuruda bulunabilir? Başvuru şartları nelerdir? Prim gününü doldurmayanlar ne yapacak? Merak edilen detaylar haberimizde.

5 YIL ÖNCEDEN ERKEN EMEKLİLİK!

Emeklilik yaşı SSK-SGK ve BAĞ-KUR emeklileri için düştü. Bu durumda 5 yıl öncesinden emekli olabileceksiniz. Emeklilik bekleyen onlarca vatandaş bu kararı bekliyordu. Bakan Bilgin EYT ile ilgili açıklamada bulundu. EYT SON DAKİKAEYT için belirli bir sonuçta karar kılındığını da belirtti. EYT şartları belirlendi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar prim gününü 5000'e tamamlaması durumunda emekli olabilecekler. Prim günü dolmaya kadın olan vatandaşlarımız doğum borçlanması yapabilecek, erkek vatandaşlarımız askerlik borçlanmasında bulunabileceklerdir. Prim günü ya da sigorta süresi tamamlanmış 2,25 milyon vatandaş emekli olma hakkına sahip olacaklardır. Düzenlemeyle birlikte emekli olabilmek için 3 şart sunulmuştur.

-Sigorta girişi 8 Eylül 1999’dan önce olan kişiler,

-Prim gününü tamamlamış olan kişiler,

-Sigorta süresini tamamlamış olanlar 

emekli olabilecek hakka sahip olmaktadırlar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN