Evde tek malzemeyle saç dökülmesini durdurun! Gözlerinize inanamayacaksınız

Evde tek malzemeyle saç dökülmesini durdurun! Gözlerinize inanamayacaksınız

Saçınız sizin doğal tacınızdır ve bu şekilde davranılmayı hak eder. Genel görünümünüzün önemli bir yönüdür. Ancak saçlarınız kolayca yıpranabilir. Bu tür saç hasarlarını önlemek için yapabileceğiniz çok şey olsa da, tutarlı bir saç rejimi onu onarmada uzun bir yol kat edebilir. Peki saç dökülmesine ne iyi gelir?

Saç dökülmesi; sadece kafa derinizi veya tüm vücudunuzu etkileyebilir ve geçici veya kalıcı olabilir. Kalıtımın, hormonal değişikliklerin, tıbbi durumların veya yaşlanmanın normal bir parçasının sonucu olabilir. Herkes saçlarını kaybedebilir, ancak erkeklerde daha yaygındır. Kellik tipik olarak kafa derinizden aşırı saç dökülmesini ifade eder. Yaşla birlikte kalıtsal saç dökülmesi, kelliğin en yaygın nedenidir. Bazı insanlar saç dökülmesinin tedavi edilmeden ve gizlenmeden akışına bırakılmasını tercih eder. Diğerleri saç, makyaj, şapka veya eşarplarla örtebilir. Yine de diğerleri, daha fazla saç dökülmesini önlemek veya büyümeyi eski haline getirmek için mevcut tedavilerden birini seçer.

Milyonlarca insan şampuan, saç kremi ve yağlardan maske ve serumlara kadar saç bakım ürünlerine önemli miktarda para harcıyor. Halbuki saç dökülmesi için yapmanı gereken tek şey mutfağınızda bulunan karanfilden yararlanmak. Evet, doğru okudunuz! Karanfil, bilmediğimiz bir sürü saç bakımı besin maddesiyle doludur. Karanfil ve yağı genellikle diş ağrısı ve ağız kokusu gibi ağız sağlığı sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Ancak, saçınızı önemli ölçüde uzatmak ve güçlendirmek için kullanılabilir!

cloves-for-hair-770x433.webp

KARANFİLİN SAÇA FAYDALARI

Saç bakımı rutininizde karanfil organik saç yağı kullanmanın saçlarınıza fayda sağlayabileceği bir dizi harika yol vardır. İlk olarak, karanfil, saç derinize giden kan dolaşımını hızlandırdığı ve kafa derisini oksijen ve A ve C vitaminleri, kalsiyum ve demir gibi çeşitli besinlerle zenginleştirdiği için saç büyümesini teşvik edebilir. Bu sadece uzun, güçlü saçlar çıkarmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda aşırı saç dökülmesini de önleyecektir. Saçınızda karanfil kullanmak, derin bakım özellikleri sayesinde saçınızın parlak olmasını ve aynı zamanda hacimli olmasını sağlayarak size her zaman istediğiniz kıskanılacak bukleleri verir.

Saçınızı karanfillere maruz bırakmak, kuru ve tahriş olmuş cildi sakinleştirip nemlendirebildikleri için seboreik dermatit ve sedef hastalığı gibi bir dizi yağlı saç derisi tedavisini tedavi etmeye ve yatıştırmaya da yardımcı olabilir. Buna ek olarak, karanfil antimikrobiyal, antiseptik ve antifungal özelliklere sahiptir, yani kafa derinizi detoksifiye edebilir ve tahriş edici, kaşıntılı semptomları ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Karanfil, bu kafa derisi koşullarını ortadan kaldırmak için harika, doğal bir yol sunar ve siz de bundan muzdaripseniz kepeği azaltmak için çalışacaktır.

KARANFİL SAÇA NASIL UYGULANIR?

Bir kavanoza sıcak su koyuyoruz içine biraz karanfil ekliyoruz. Gece boyunca bu karışımı bekletiyoruz. Daha sonra elde ettiğimiz sıvıyı bir sprey şişesine döküp saç diplerine fıs fıslıyoruz. Saçlarımıza masaj yapıp iyice yediriyoruz. Saç dökülmesinin durduğunu ve yeni saçların geldiğini gözlemliyoruz. Not: Bu kür kadın tipi saç dökülmelerinde etkilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN