Evden çalışanların hazin sonu! Herkes buna evriliyor: Sakın bu şekilde yapmayın

Evden çalışanların hazin sonu! Herkes buna evriliyor: Sakın bu şekilde yapmayın

Koronavirüs salgının ardından gelen kısıtlamalar ile birlikte evden çalışanlarında sayısı her geçen gün artmaya başladı. İş hayatında yeni bir dönem başlarken uzmanlardan gelen açıklamalar da herkesi korkuttu. Herkes buna evrilmeye başladı. İşte evden çalışanların karşılaştığı problemler…

Evden çalışan kişilerin sayısında artış görülürken birçok farklı problemde ortaya çıkıyor. Hemen hemen herkesin sorun yaşadığı görülürken uzmanlar vatandaşların acilen önlem alması gerektiğini vurguladı. Yapılan araştırmalar kapsamında akıl sağlığı, boyun ve sırt ağrıları gibi pek çok farklı problemin görüldüğü ortaya çıktı. İşte evden çalışanların karşılaştığı problemler…

EVDEN ÇALIŞANLARIN HAZİN SONU

Koronavirüs sürecinin ardından vatandaşlar farklı meslek gruplarının yanı sıra farklı çalışma stilleriyle de gündeme geliyor. Evden çalışanların sayısında artış görülürken uzun süreli çalışılması durumunda kalıcı hasarların oluşabileceği belirtildi. Dailymail'de yer alan haber doğrultusunda Furniture at Work araştırmacıları evden çalışanların 70 yıl sonra neye benzeyeceklerini açıkladı.

evden-calismak.jpg


SANAL KARAKTERİ ÜZERİNDE DENEYİMLENDİ

Araştırma ekibi İngiltere'de evden çalışanların üçte birinin evlerinde özel bir çalışma alanı olmadığını tespit etti. Leeds Üniversitesi tarafından yapılan açıklama kapsamında Anna adı verilen sanal bir karakter üzerinde tespit çalışmaları gerçekleştirildiği duyuruldu. Furniture at Work araştırmacıları yapılan deney üzerindeki çalışmaları şu ifadelerle açıkladı:
“Evden çalışmak için uygun bir ortama sahip olmamanın etkilerini görselleştirmek için bilimsel araştırmalardan yararlandık ve geleceğin uzaktan çalışanlarının nasıl görünebileceğini ortaya çıkarmak için sağlık uzmanlarıyla çalıştık.”

anna-sisman.jpg

AKIL SAĞLIĞI TEHLİKEDE

Araştırmacılar oluşturdukları sanal karakter Anna üzerinde yaptıkları deney kapsamında sürekli teknolojik cihazlar kullanan kişilerin uzun süre ekrana bakması ve uygun olmayan duruşu nedeniyle birçok fiziksel bozukluğun yanı sıra akıl sağlığının da bozulacağını duyurdu.

boyun-agrisi.jpg

"SIRTI KAMBURLAŞACAK"

Yapılan çalışma kapsamında Anna'nın yataktan çalışması nedeniyle sırtının kamburlaştığı ve sürekli ekrana bakmaktan gözlerinin kızardığı betimlendi.

"FARE TUTMAKTAN ELLERİ PENÇE ŞEKLİNİ ALACAK"

Anna karakteri üzerinde yapılan şekillendirmeler sonucunda uzun saatler boyunca fare kullanan kişilerin de ellerinin pençe şeklinde kalacağı belirtildi.

evden-calisan.jpg

"AŞIRI KİLO ALACAK"

Bunun yanı sıra ilave olarak hareketsizlik nedeniyle aşırı kilo alımı görülürken Anna'nın yeterli temiz hava almaması nedeniyle bağışıklık sistemini zayıfladığı sürekli endişe ve depresyon içerisinde olduğu da görüldü.

UZMANLAR HERKESE UYARDI

United Medical Education'ın kurucusu Brian Clark, evden çalışanların Sırt ve boyun ağrısından kaçınmak için vücutlarını esnetmek ve hareket etmek üzere düzenli aralar vermesi gerektiğini vurguladı. Sürekli evden çalışanların kendilerine özel bir alan oluşturulması da tavsiye ediliyor.

evden-calisanlar.jpg


"20-20-20" KURALI

Proactive Healthcare Direktörü Sarah Gibson ise "20-20-20" kuralını işaret ederek her 20 dakikada bir 20 saniye boyunca ekrandan başka bir yere 20 fiil Yani yaklaşık 6 metre uzaklıktaki bir nesneye odaklanılması gerektiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN