Herkes kullanıyor ama kimse bilmiyor! Makarna kepçesinin gizli görevi! Bakın ortasındaki delik ne işe yarıyormuş…

Herkes kullanıyor ama kimse bilmiyor! Makarna kepçesinin gizli görevi! Bakın ortasındaki delik ne işe yarıyormuş…

Sofralardan eksik edilmeyen lezzetler arasında yer alan makarna en az haftada bir kez pişiriliyor. Kullandığınız makarna kepçesinin ortasında bulunan deliğin ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? Her evde bulunan ancak işlevini birçok kişinin bilmediği o kepçenin asıl görevi bakın ne çıktı?

Hemen hemen her mutfakta bulunan delikli makarna kepçesi başta yalnızca makarna servis etmek için görünse bile gizli görevini kimse bilmiyor. Pişirdiğiniz spagettinin tencereden tabağa ulaşmasını kolaylaştıran bu kepçelerin ortasında yer alan o delik aslında ne işe yarıyormuş?

makarna-olcusu.jpg

1. Porsiyon Kontrol:

Makarna kepçesinin ortasında yer alan delik tek kişilik makarna porsiyonunu ölçmek için kullanılan bir ölçü aracıdır. Makarnanın deliğe yerleştirilmesi ile birlikte kaynar suya atacağımız makarnayı ortada bulunan delik ile ölçerek tek kişilik bir porsiyon haline dönüştürebilirsiniz.

2. Süzme:

Haşlanan makarnayı süzmek için delikli makarna kepçesinden yararlanabilirsiniz. Tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz kepçe ile fazla suyu süzülmesini sağlayabilir makarnanın fazla pişmeden nişastasının süzülmesini sağlayabilirsiniz.

makarna-servis.jpg

3. Sebze ve Etleri Süzmek:

Haşlanan sebze ve etleri süzmek için de delikli makarna kepçesinden yararlanabilirsiniz.

4. Fritözden Çıkarma:

Yaptığınız kızartmaları çıkartmak için de makarna kepçesini kullanabilirsiniz. Fritözün içine yerleştirdiğiniz yiyecekleri tabağa alırken bu kepçe size kolaylık sağlayacak.

makarna-almak.jpg

5. Salata Hazırlama:

Salata hazırlama işleminde delikli makarna kepçesini kullanarak salatayı eşit ve nazik bir şekilde karıştırabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız salata ezilmeden karışacaktır.

6. Servis:

Gerek makarna olsun gerek sebze, et ya da pilav olsun birçok yemeği servis etmek için bu kepçeden yararlanabilirsiniz. Kepçenin geniş ve derin tasarımı yiyeceklerin kolay bir şekilde servis edilmesini sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN