Katı kişi sendromuyla mücadele eden Celine Dion: Normal bir hayat yaşamaya kararlıyım

Katı kişi sendromuyla mücadele eden Celine Dion: Normal bir hayat yaşamaya kararlıyım

İki yıl önce "katı kişi sendromu"na yakalanan ünlü şarkıcı Celine Dion, hayranları için teşekkür mesajı yayınladı. Dion, bu rahatsızlığın üstesinden gelmeye çalışmanın çok zor olduğunu söyleyerek, "Bir gün sahneye geri dönmeye ve mümkün olduğunca normal bir hayat yaşamaya kararlıyım" dedi.

Dünyaca ünlü Kanadalı Celine Dion, Aralık 2022'de nadir görülen nörolojik hastalık "katı kişi sendromu"na yakalandığını öğrenmişti. Hastalığı nedeniyle gözlerden uzak olan 55 yaşındaki şarkıcı, sosyal medya hesabında oğullarıyla yaptığı paylaşımda gelen destek mesajları için teşekkür etti.

NTV'de yer alan habere göre; üç oğlu René-Charles Angélil, Eddy ve Nelson ile poz veren Dion, "Birçoğunuzun bildiği üzere 2022 sonbaharında bana "katı kişi sendromu (SPS) teşhisi konuldu. Bu otoimmün bozukluğun üstesinden gelmeye çalışmak hayatımın en zor deneyimlerinden biri oldu, ancak bir gün sahneye geri dönmeye ve mümkün olduğunca normal bir hayat yaşamaya kararlıyım. Çocuklarımdan, ailemden, ekibimden ve hepinizden gelen sevgi ve destek için derinden minnettarım!" dedi.

BELGESELİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Öte yandan Dion'un omuriliğini ve beynini etkileyen hastalıkla geçirdiği bir yılı kapsayan "I Am: Céline Dion" isimli yeni belgesel filmi için hazırlıklar başladı.

Dion belgesel hakkında yaptığı açıklamada, "Bu son birkaç yıl benim için büyük bir zorluktu. Durumumu keşfetmekten onunla nasıl yaşayacağımı ve onu nasıl yöneteceğimi öğrenmeye kadar süren bir yolculuk... Ancak bunun beni tanımlamasına izin vermedim." dedi.

Şarkıcı sahnelerde olmak hakkında, “Performans kariyerime devam etme yolum devam ederken, hayranlarımı görmeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Bu yokluk sırasında, bu tanıyı paylaşan diğer kişilere yardımcı olmak için hayatımın bu bölümünü belgelemeye karar verdim." ifadelerini kullandı.

'FARKINDALIK YARATACAĞIMI UMUYORUM'

Belgeselin az bilinen rahatsızlık hakkında farkındalık yaratacağını umduğunu da sözlerine ekledi. Dion, Aralık 2022'de hayranlarına bir Instagram videosunda katı kişi sendromuyla uğraştığını söyleyerek spazmların "günlük hayatının her yönünü etkilediğini" belirtmişti.

Bu, Dion'un performans göstermesini engelledi ve Mayıs 2023'te gelecekteki tüm tur tarihlerini iptal etti. Aralık 2023'te kız kardeşi, ünlü şarkıcının kasları üzerinde kontrolü olmadığını" ancak sahneye geri dönmeye kararlı olduğunu söyledi.

KATI KİŞİ SENDROMU NEDİR?

Dünya çapında 1 ila 2 milyon insanı etkileyen katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve zamanla kötüleşen ağrılı sertliğe neden olur. Nörolojik ve otoimmün bir hastalık olan katı kişi sendromu, daha aşırı formlarda, insanların yürümelerini veya günlük yaşamlarını sürdürmelerini engelleyebilir. Tedavi edilebilir değildir, ancak semptomlar ilaç tedavisi ile yönetilebilir ve hafifletilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN