KPSS şartsız personel alımları başladı! Hastanelerde 11.317 personel alımı yapılacak

KPSS şartsız personel alımları başladı! Hastanelerde 11.317 personel alımı yapılacak

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımları hakkında araştırmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ilk etabı tamamlanan personel alımlarının ikinci etabının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. KPSS şartsız 11.000 personel alımı yapılacağı belirtildi. İşte hastane personel alım detayları…

KPSS şartı olmadan yüksek maaşla iş başı yapabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 11.317 personel alımı yapılacağı belirtildi. Pek çok farklı kadroda gerçekleştirilecek olan alımlar için KPSS şartı istenmiyor. Toplam 10 kadroda alım yapılırken istenen şartlarda merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen liste kapsamında alımların yapılacağı aktarıldı. İşte hastane personel alım detayları…


HASTANELERDE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilk etap personel alımları geçtiğimiz yıl tamamlandı. 2023 yılında 2. etabı yapılması beklenen personel alımları için araştırmalar hız kazandı. Sağlık Bakanlığı'nda çalışmak isteyen binlerce personel KPSS şartsız sadece kura ile kadrolara yerleşebilecek. Yapılacak 11.000 personel alımı hakkındaki detaylarda tek tek açıklandı.

saglikci.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2. ETABI NE ZAMAN YAPILACAK?


Sağlık Bakanlığından yapılan açıklama kapsamında 85.000 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamanın hemen ardından ilk Etap Kural sonuçları ile birlikte personellerde kadrolara yerleşti. 2. alımlar kapsamında araştırmalar devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız." açıklamalarında bulundu.

saglik-personel.jpg
2. alımlar için henüz net bir tarih belirtilmezken kısa bir süre içerisinde personel alımlarının yapılması bekleniyor. İlk alımlarda ise vasıflı ve vasıfsız olarak birçok personel alımı yapıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞCİ ALIMI BRANŞ VE KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığında taşra teşkilatında çalışmak üzere istihdam edilecek personel kadroları belli oldu. Bu kapsamda alım yapılacak kadro ve kontenjanlar şu şekildedir:

saglik-personel-alimi.jpg

  • 5 bin 80 temizlik görevlisi,
  • 3 bin 559 güvenlik görevlisi (silahsız),
  • 791 klinik destek elemanı,
  • 604 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi,
  • 275 elektrikçi,
  • 188 boyacı,
  • 121 marangoz,
  • 284 ısıtma ve sıhhi tesisatçı,
  • 261 bilgisayar sistem kurulum, bakım, onarım ve arıza giderme elemanı,
  • 154 biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı

Belirtilen kadrolar kapsamında toplam 11.317 personel alımı yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN