Mayıs ayı memur alım seferberliği! Bu kadrolara 26.350 memur alınacak: KPSS puanı olan hazırda beklesin!

Mayıs ayı memur alım seferberliği! Bu kadrolara 26.350 memur alınacak: KPSS puanı olan hazırda beklesin!

Mayıs ayında Kamu kurumları tarafından 26 bin 350 memur ve personel alımı yapılacak. Detaylı ilanlar ve listeler yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yaklaşan seçimlerle birlikte ülkemizde herkes memur olma yolunda ilerliyor. Kamuya binlerce atama yapılacağı müjdesi, son zamanlarda gündeme gelen memur alımı ve personel alımı ilanlarıyla birlikte adayların umutlarını artırıyor. Bu doğrultuda, İşin Olsa ekibi olarak bizler de sizlere her daim güncel ilanları takip ederek paylaşıyoruz.

Mayıs ayına gelirken, binlerce kişilik boş kontenjan için yeni memur personel alımı ilanı yayımlandı ve kamu kurumlarından beklenen yeni müjdeler de sırayla duyuruluyor. Başvuruların nitelikler doğrultusunda gerçekleştirileceği bu ilanlara, Mayıs ayı boyunca başvurular devam edecek.

Başvuru yapabilecek adayların genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen nitelikleri taşıması gerekmektedir. Bunun yanı sıra, özel olarak, 2022 yılında yapılan KPSS'den P94, P93 veya 3 puan türünden en az 50 puan almış olmak ve yaş gibi diğer kriterleri sağlıyor olmak gerekmektedir.

Nisan ve Mayıs ayı içerisinde gelen müjdeler doğrultusunda, Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Polis Akademisi Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine atama yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı ise bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alımı yapacağını duyurdu. Askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmalar başlatıldı ve daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Gençler, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geleceğinde, ülkenin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediliyor.

Tüm adayların bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için İşin Olsa ekibi olarak elimizden geleni yapacağız ve güncel ilanları takip ederek sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

GÜNCEL İŞ İLANLARI

3

Güncel iş ilanlarına bir göz atalım. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) eksikliği gidermek amacıyla 2000 işçi alımı yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem de Maden İşçilerinin etkilerinin büyük olduğunu ve bu yönde yeni madenci istihdamı yapılacağını açıkladı. Farklı kadrolarda alım yapılacak olan bu işçi alımı, TTK'nın ihtiyacını karşılayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı da memur personel alımı için duyuru yayımladı. Buna göre, Gelir İdaresi Başkanlığı 2750 memur, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 470 memur alımı yapacak. Bu alımların kontenjanları şöyle: Hazine ve Maliye Bakanlığı için 360 Defterdarlık Uzman Yardımcısı, 40 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, 10 Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı, 40 Muhasebe Denetmen Yardımcısı ve 20 Hazine Avukatı, Gelir İdaresi Başkanlığı için ise 50 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı ve 2700 Gelir Uzman Yardımcısı.

Son olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, 30. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 10 bin polis istihdam edileceği belirtildi. 29. Dönem POMEM işlemleri tamamlanmış olup, sırada 30. Dönem POMEM alımları yapılacak. Ayrıca, Polis Akademisi Başkanlığı, Lise mezunu adaylar için 2023 Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) kapsamında 2500 polis öğrencisi alımı yapacak. Her yıl yapılan alımlar bu yıl da ÖSYM YKS işlemleri sonrasında ilan yayımlanacak. İş arayanlar için bu ilanlar büyük fırsatlar sunuyor.

 

Kamu kurumları tarafından yapılan memur ve personel alım ilanlarına dair detaylar aşağıdaki gibidir:

12345

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN