Öyle bir aroma ürettiler ki, duyanlar bir daha dondurma yiyemez! Bu kadar da olmaz...

Öyle bir aroma ürettiler ki, duyanlar bir daha dondurma yiyemez! Bu kadar da olmaz...

Yaz mevsiminin vazgeçilmez atıştırmalığı dondurmanın birçok çeşidi bulunuyor. Vanilyalısından muzlusuna, çileklisinden karamellisine kadar geniş yelpazede seçenek sunan dondurma sektöründe, duyanların kulaklarına inanamadığı bir aroma türü eklendi. İşte, o ilginç aromalı dondurma çeşidi...

Almanya'nın İsviçre sınırındaki Rottenburg beldesinde Rino adlı dondurmacıyı işleten Thomas Micolino, uzun deneme süresinden sonra böcek aromalı dondurmayı üretebildiğini ve müşterilerinin beğenisine sunduğunu ifade etti.

Farklı tarifleri denemeyi sevdiğini dile getiren Micolino, daha önce de küflü peynir ve ciğer sosisi aromalı dondurmalar ürettiğine dikkati çekti.

circir-bocegi-dondurmasi.jpg

AB, GIDALARDA CIRCIR BÖCEĞİ KULLANILMASINA ONAY VERDİ

Micolino'nun ürettiği dondurma cırcır böceği unu, krema, vanilya özü ve baldan oluşuyor ve üzerinde kurutulmuş bütün cırcır böcekleri bulunuyor.

Thomas Micolino bazı insanların böcekli dondurma sunduğu için tiksindiğini ve hatta üzüldüğünü, ancak meraklı müşterilerin çoğunlukla yeni lezzeti beğendiğini sözlerine ekledi.

Avrupa Birliği (AB), un kurdu ve çekirgenin ardından cırcır böceğinin de gıdalarda belli miktarda kullanılabilmesine onay vermişti.

circir-bocekli-dondurma.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN