Polis olmak isteyenlere son fırsat! 10.000 polis alımı yapılacak: Başvuru şartları açıklandı

Polis olmak isteyenlere son fırsat! 10.000 polis alımı yapılacak: Başvuru şartları açıklandı

Milyonlarca işsiz gençler için EGM duyuru yaptı. Polis olmak isteyen vatandaşlar bu haberi duyunca hemen başvuru yapmaya başladı. Polislik için başvuru duyurusu Resmi Gazete'de duyuruldu. Detaylar haberimizde.

10 Bin kişilik emniyet mensubu alımı yapılacağı, şartlar, tarih Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Resmi Gazete'de yayımlandı. EGM, iş başvurusu için alım şartları neler olacak? Ayrıntılar yazının devamında.

polis alımı

EMMİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE 10 BİN KİŞİLİK KADRO

İş arayan milyonlarca gençlerin arasında polis olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Her sene belirli oranlarda polis alımı için kadro açılsa da başvuru sayısı da aynı oranda artıyor. Bu sebeple 10 Bin kişilik alım yapılacağını Süleyman Soylu duyurdu. Başvuru hakkındaki tüm detaylar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi adı altında Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvuru şartları henüz tam olarak belirlenmedi fakat bir önceki polis memuru alımındaki şartlar göz önüne alındı. Buna POMEM alım şartları şu şekildeydi;

-TC vatandaşı olmak,

-Alınacak birime göre lise, lisans ve ön lisans mezunu olmak,

-Yurt dışında eğitimini tamamlayanların denklik belgesinin olması,

-POMEM için geçerli olan K;PSS baraj puanını geçmiş olmak gerekmektedir.

polis alımı

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK

- EGM'de görev yapacak 1.000 polis memuru

- Taşrada görev yapacak 9.000 polis memuru alınacak

Aynı zamanda, 17 Şube Müdürü, 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı, 3 Daire Başkan Yardımcısı kadrosunun açıldığı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN