Resimdeki kedileri bulanların zekası Einstein'la yarışıyor! Sadece süper zekiler bulabiliyor

Resimdeki kedileri bulanların zekası Einstein'la yarışıyor! Sadece süper zekiler bulabiliyor

Bu Optik illüzyon IQ Testi'nde karşınıza farklı bir resimle çıkıyoruz. Aşağıdaki resimde gizlenmiş 15 kediyi sadece yüksek zekalı kişiler bulabiliyor. Kendinizi test etmeye varsanız hemen başlayalım...

Çalışmalar, fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türünü ortaya çıkardı. Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin, çizimin veya kişinin akıl almaz, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiği ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğu bir gerçektir. Optik İllüzyon illüstrasyonları, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir illüstrasyon, Oturma Odasında 15 kedinin saklandığı resimde görülebilir.

1-018.jpg

RESİMDEKİ 15 KEDİYİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, oturma odasındaki bir kız ve bir erkeği gösteren optik bir yanılsamadır. Resimde çocuk mumları yakıyor ve kız masanın yanında duruyor. Ancak oturma odasının içine gizlenmiş başka 15 kedi daha var. Resim, izleyicilere "Kaç tane kedi tespit edebilirsiniz?" diye soruyor.

Ortalamanın üzerinde bir zekaya sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Peki, yüksek zekaya sahip insanların 15 kediyi 11 saniyede görebildiği iddia edildi.

GİZLİ KEDİLERİ BULDUN MU?

Görüntü, bu optik illüzyonda kedilerin gizli yüzlerini bulmaya çalışırken binlerce yetişkinin kafasını karıştırdı. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Araştırmalar, optik illüzyonların genellikle beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verdiğini gösteriyor. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söylesene, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş 15 kedi gördün mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Oturma odasındaki nesnelerin arkasına çok zekice saklandıkları için 15 kedinin hepsini tespit etmek daha zordur. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde 15 gizli kediyi vurguladık:

2-008.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN