Resimdeki kuşun doğru gölgesini bulmak için IQ'nuzun en az 120 olması gerekiyor! 7 saniyede doğru gölgeyi bulabilir misin?

Resimdeki kuşun doğru gölgesini bulmak için IQ'nuzun en az 120 olması gerekiyor! 7 saniyede doğru gölgeyi bulabilir misin?

IQ testleri için bu tür eğlenceli zeka oyunları kullanılır. Zekanızı test edecek bu bulmaca, aynı zamanda gözlem becerilerinizin ne kadar iyi olduğunu da ortaya çıkaracaktır. Resimdeki kuşun doğru gölgesini 7 saniyede bulabilir misin?

Bu güzel kuş resmine bir göz atın. Yanlarında verilen alternatif gölgelere bakarsak, ilk bakışta hepsi benzer görünüyor. Cevap verebilmek için doğruluğa ihtiyacımız olan yer burasıdır. Şimdi bu zeka bulmacası IQ testini yapmaya çalışın, sizce o güzel kuşa en uygun gölge seçimi hangisi?

Daha sonra bu yazımızın aşağısında verilen açıklamaya uygun olup olmadığını yanıtınızı eşleştireceğiz. Henüz doğru gölgeyi bulamadınız mı ? Seçiminizin yanlış olmadığından emin misiniz? Şimdi aşağıdaki açıklamayı düşünün.

kapak.jpg

RESİMDEKİ KUŞUN DOĞRU GÖLGESİ HANGİSİ?

Bu zeka bulmacasını doğru bir şekilde yanıtlayabilmek için, farkı görmek için hangi ayrıntıların karşılaştırma ölçütü olarak kullanılabileceğini öğrenebilmeliyiz. Şekil bir gölge olduğundan, dikkate alınan ayrıntı şeklinin yanda görünen şekil olduğu anlamına gelir. Örneğin gaga, baştaki ibik tüylerinin sayısı ve kanatların şekli.

Doğru gölgeyi bulmak için çok fazla vaktiniz yok. Zeka seviyenizin gerçekten iyi olduğunu öğrenmek için bu zeka bulmacasını 7 saniye içinde çözmeniz gerekiyor.

DOĞRU GÖLGEYİ BULDUN MU?

Görme ve gözlem yetenekleriniz bu zeka oyunu tarafından test edilecek. Kartal gibi harika gözlerin var mı? Yoksa yeni gözlüğe mi ihtiyacınız var?
Bu beyin bulmacasını çözerek cevaplarınızı alacaksınız. Hala cevabı bulamadıysanız okumaya devam edin.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu zeka bulmacası IQ testini 7 saniye içinde çözenleri alkışlıyoruz. Harika gözlem becerileriniz ve zeka seviyenizin olduğunu söylemek isteriz. Fakat cevabı hala bulamayanlar dert etmesin. Farklı zeka bulmacaları ve optik illüzyon testlerimizi deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Şimdi cevabı geçelim. Aşağıdaki resmi kontrol et ve resimdeki kuşun doğru gölgesini öğren. Doğru gölge, seçenek numarası 5'tir.

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN