Şarkütericilerin sırrı ortaya çıktı! Kaşar peyniri bu şekilde saklanıyormuş! Ne tadı kaçıyor ne de küfleniyor

Şarkütericilerin sırrı ortaya çıktı! Kaşar peyniri bu şekilde saklanıyormuş! Ne tadı kaçıyor ne de küfleniyor

Herkesin evden eksik etmediği kaşar peynirlerini muhafaza etmekte önemli bir yere sahiptir. Kaşar peynirleri hem çabuk küfleniyor hem de tadı değişiyorsa mutlaka bu yöntemi uygulayın. Uzun süre taze kalıp asla küflenmiyor. İşte kaşar peyniri saklamanın püf noktaları…

Hemen hemen her mutfakta kullanılan kaşar peyniri uzun süre beklediğinde üzerinde küf oluşmaktadır. Peynirlerim bir süre sonra tadının değiştiği görülürken uzun süre küflenmeden taze kalmasını sağlayacak o yöntemi sizler için araştırdık. Hızlı bozulma eğilimi gösteren bu besinleri sadece ufak birkaç tüyo ile daha uzun ve daha taze bir şekilde saklayabilirsiniz. İşte kaşar peyniri saklamanın püf noktaları…

KAŞAR PEYNİRİ NASIL SAKLANIR?

Her süt ürününde olduğu gibi kaşar peyniri saklamakta oldukça önemli bir iştir. Çabuk bozulan besinler arasında yer alan kaşar peyniri doğru koşullarda muhafaza edilmelidir. Kaşar peynirini açtıktan sonra mutlaka Kısa bir süre içerisinde tüketmeniz gerekmektedir.

kasar-peyniri-kuf.jpg

Açıkta bıraktınız kaşar peynirlerinin üzerinde kısa bir süre içerisinde bakteri oluşumu görülmektedir. Kaşar peynirini saklamak için en uygun yer ise buzdolabının sebzelik bölümüdür. Dolabın diğer bölümlerine oranla daha az soğuk olduğu sebzelik bölümünde kaşarın küflenmesi de geç oluyor.

kasar-peyniri-saklama.jpg

Buzdolabı poşetinin içerisine koyduğunuz kaşar peynirinin ağzını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabının sebzelik bölümünde saklamanız gerekiyor. Arada ters düz çevirerek de küflenmesini önleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kaşar peynirinin su ile temasının yanına mutlaka kaçınmanız gerekmektedir. Şarküteri reyonlarında kaşar peynirleri ambalajlarında saklandığı gibi en soğuk yerde muhafaza edilir. Parafinli kağıda sarılarak saklanan kaşar peynirinin küflenme süresi de uzamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN