TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar dikkat! Kura tarihleri değişti: Şubat 2023 TOKİ kura listesi!

TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar dikkat! Kura tarihleri değişti: Şubat 2023 TOKİ kura listesi!

TOKİ sosyal konut kuralarının tarihleri belirlendi mi? TOKİ Şubat 2023 kura takvimi hakkında tüm detaylar haberimizde...

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketleri arasında yer alan Kahramanmaraş depreminden 10 farklı kent de etkilendi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da birçok kişinin vefat etmesine sbep olan depremlerin ardından bölgelerde arama kurtarma çalışmaları da hiç durmadan devam ediyor.

Yaşanan depremlerin ardından 7 günlük milli yas ve 3 ay süreli OHAL ilan edilmiştir. Bu gelişmelerin ardından birçok kişinin merakla beklediği TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesinin kuraları hakkında da bir son dakika haberi paylaşıldı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında 6-14 Şubat 2023 tarihlerini içine alan 8. Etap kura takvimini de il il resmi olarak duyurmuştu. Ancak Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketleri arasında bulunan Kahramanmaraş depremi sebebiyle TOKİ kura takviminde de bir değişiklik meydana geldi.

Konu hakkında paylaşılan detaylara göre, TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında 6 Şubat 2023 - 14 Şubat 2023 tarihlerini içeren 8. Etap kura tarihleri resmen ertelendi. 6-14 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak olan İzmir kura sonuçlarının da belli olacağı takvime dair açıklamalar TOKİ tarafından paylaşıldı.

TOKİ resmi web sitesi aracılığıyla yaptığı paylaşımında, 250.000 sosyal konut kampanyası doğrultusunda gerçekleştirilmesi beklenen kuraların meydana gelen deprem sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

TOKİ'nin yapmış olduğu açıklamada, "250.000 Sosyal Konut Kampanyası Kapsamında Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Meydana Gelen Doğal Afet Nedeniyle İleri Bir Tarih Ertelenmiştir. Kura Tarih ve Saati İdaremiz Tarafından Belirlenerek Web Sayfasında Paylaşılacaktır." sözlerini söyledi.

TOKİ İLK EVİM, İLK İŞ YERİM 6-14 ŞUBAT 2023 ŞEHİR ŞEHİR KURA TAKVİMİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR (ERTELENDİ)

Şehir şehir yapılacak olan kura takvimi Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş depremi olmasa aşağıdaki gibi yapılacaktı.

Ertelenen kura tarihleri

Geçen yılın Kasım Ayında başlatılmış TOKİ sosyal konut kuralarının bu yıl Mart ayı itibariyle tamamlanması bekleniyor. Ek olarak verilen detaylar doğrultusunda, TOKİ sosyal konut kura çekilişi canlı yayından sonra E-devlet sistemi üzerinden de öğrenilebilir.

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim kuralarının ertelendiği açıklandı ancak hangi tarihlerde yeni kuraların yapılacağı henüz belirlenmedi.

TOKİ konut

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN