Ütünüzden kireç dökülüyorsa çözümü basit! Tamircilerin sırrı açığa çıktı: İlk günkü gibi olacak

Ütünüzden kireç dökülüyorsa çözümü basit! Tamircilerin sırrı açığa çıktı: İlk günkü gibi olacak

Bir ütünün nasıl temizleneceğini bilmek aslında bu ev aletine sahip olmak kadar önemlidir. Neden? Çünkü ütünüz temiz değilse, en iyi şekilde çalışmıyor demektir, bu da giysilerinizin ve çarşaflarınızın olabileceği kadar pürüzsüz veya sert bir şekilde preslenmiş görünmeyeceği anlamına gelir.

Sevin ya da nefret edin, ütü yapılması gereken bir şeydir. Ancak, yeni temizlenmiş giysilerinizin rastgele lekelerle kaplandığını fark ederseniz, muhtemelen ütünüzü temizleme zamanı gelmiştir. Ütünüz düzgün bir şekilde temizlenmediyse, düzgün çalışmayabilir. Ve zamanla, bazı yapışkan kalıntıların ütünüzde biriktiğini veya daha kötüsü yeni yıkanmış giysilerinize bulaştığını görebilirsiniz. Ayrıca düz metal tabanda, giysilerinizi ütülemeyi çok daha zorlaştırabilen ve hemen önlem alınmazsa giysilerinize bile zarar verebilecek bazı lekeler görebilirsiniz. Çoğu üretici, ne sıklıkta kullandığınıza bağlı olarak ütünüzün kirecini her bir ila dört ayda bir temizlemenizi önerir.

how-to-clean-an-iron-1673360735.jpg

ÜTÜNÜZÜ TEMİZLEMEK İÇİN 5 BASİT YÖNTEM

Ütünüz hazırsa, otomatik olarak çöpe atmayın sadece iyi bir temizliğe ihtiyacı olabilir. Ve bunu yapmak için özel bir temizleyici almanıza bile gerek yok; beş basit yöntemimizle ütüyü nasıl temizleyeceğinizi öğrenin.

ÜTÜNÜZÜ NASIL DERİNLEMESİNE TEMİZLERSİNİZ?

Çoğu buharlı ütüde artık bir tür kendi kendini temizleme veya 'kireç önleme' sistemi vardır bunları üreticinin talimatlarını izleyerek düzenli olarak kullanın. Alternatif olarak, su haznesinin üçte biri dolana kadar eşit parça damıtılmış beyaz sirke ve su dökün. Orta ateşte açın ve tüm sirkenin buharlaşması için yaklaşık beş ila 10 dakika buharlaşmasına izin verin. Ardından, hazneyi temiz suyla doldurun ve kireç birikintileri ve sirke izlerini temizlemek için ütüyü tekrar açın. Ütünün tabanını ve buhar deliklerini bir kağıt havluyla silin. Herkes sirke kullanılmasını önermediğinden önce üreticinin talimatlarını kontrol edin.

Limon tuzu ile temizlemek için; bir su kabı içinde 1 yemek kaşığı limon tuzunu ve 1 fincan sıcak suyu karıştırın. Karışan ve eriyen limon tuzu olan suyu, ütünün su haznesine ekleyin. Ardından ütüyü çalıştırın. Bulaşık makinesi parlatıcısı ile ütünüzdeki kireçleri temizlemek için kullanmadığınız bir diş fırçası ve kulak pamuğu ile ütünüzün altını temizleyebilirsiniz...

TIKANMIŞ BUHARLI ÜTÜ DELİKLERİNİN ÜSTESİNDEN NASIL GELİNİR?

Tıkanmış buhar deliklerini temizlemek için, su ve damıtılmış beyaz sirke solüsyonuna batırılmış bir pamuklu çubuk kullanın. Ütüde kireç birikintilerinin birikmesini önlemeye yardımcı olmak için, ütülemeyi bitirdiğinizde daima haznedeki fazla suyu boşaltın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN