Yeni Konut kampanyasında başvuru ekranı açıldı! Yoğunluktan çökmeden yetişin, işte anlaşmalı kredi veren bankalar

Yeni Konut kampanyasında başvuru ekranı açıldı! Yoğunluktan çökmeden yetişin, işte anlaşmalı kredi veren bankalar

Yeni konut kampanyası hakkında araştırmalar devam ederken başvuruların başladığı duyuruldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü proje kapsamında başvuru hakkındaki detaylarda araştırılmaya devam ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

2022 yılında çıkarılan konut projeleri ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 2023 yılında orta gelir grubundaki vatandaşların da ev sahibi olabilmesi için yapılan kampanya herkesi sevindirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak yürüttü proje kapsamında ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için başvuruların başladığı duyuruldu. “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” adıyla duyurulan proje için başvurular https://yenievimkampanyasi.com.tr/ adresi üzerinden alınacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


KONUT PROJELERİ İÇİN İLK AÇIKLAMA BAKAN KURUM’DAN GELDİ


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile birlikte başlattıkları kampanya hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum Yeni Evim kampanyası için başvuruların başladığını açıkladı. İlk aşamada 100 bin vatandaş için ev sahibi olma imkanı tanınırken başvuruların ise https://yenievimkampanyasi.com.tr adresi üzerinden yapıldığı belirtildi.

ev-almak.jpg

“Yeni Evim” başlığı altında internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgiler kapsamında projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak projesi olarak yürütüldüğü ifade ediliyor. “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” adıyla çıkarılan kampanyanın 81 ilde ev sahibi olmak isteyen orta gelir grubundaki vatandaşlar için yapıldığı aktarıldı. İlk evlerini almak isteyen kişilerin kampanyadan yararlanabileceği ifade edilirken devlet tarafından da destek sağlandığı belirtildi.


İnternet sitesi üzerinden yayınlanan bilgiler kapsamında yer alan ifadeler şu şekildedir:


“İlk evini alacak vatandaşlarımız piyasa koşullarına göre çok daha uygun vade yapısı, ilk 3 yıl devlet katkısıyla ödeme kolaylığı hane halkı geliriyle uyumlu ödeme imkânlarıyla huzurlu ve güvenli yuvalarına kavuşuyor.”

konut-kredisi.jpg

KAMPANYA DETAYLARI PAYLAŞILDI

  • İki bakanlık tarafından ortak yürütülen “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” projesinin detayları tek tek açıklandı.
  • İlk kez ev alacak vatandaşlar 3 yıl boyunca ödeme kolaylığından yararlanabiliyor. Ev almak isteyen kişilere %10 peşinat ve %0.69 vade farkı ile 15 yıla varan vade imkanı sunulmaktadır.
  • Kampanyaya katılım sağlayacak kişilerin toplam gelirleri esas alınmaktadır. Hane halkının toplam geliri dikkate alındığında son bir yıl içerisinde konut alacağı ilden konut satışı yapmamış olması gerekiyor. Açıklamalar kapsamında 1 bölge olarak İstanbul belirtilirken 2 bölgede Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla yer alıyor. Bu illerden konut satın alacak kişilerin en az 1 yıl ikamet etmiş olması gerekmektedir.
  • Kırsalda bulunan evler, devremülkler bu kriterler kapsamında yer almayacak. Hanede eş ve 18 yaş altı çocuklar da dahil olmak üzere en az bir tane %50 ve üzerinde hisseli konut tapusu olan kişiler ya da hisse oranına bakılmaksızın hanede birden fazla hisseli konut tapusu bulunan kişiler program kapsamında yer almayacak.
  • Finansman desteği ile alınan konut 5 yıl boyunca satılamaz
  • Konut üretici firma için proje bedelinin %5'i kredinin İlk Yılı için taksit katkısı kapsamında peşin olarak alınmaktadır.

konut-satislari.jpg

PROJELER 3 BÖLGEDE YAPILACAK


Devlet tarafından sağlanan konut projeleri kapsamında açıklamalarda peş peşe geliyor. 3 bölgeye ayrılan konut projesi için 1. Bölge İstanbul olarak belirlendi. İstanbul'da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için azami 5 milyon TL ödeme yapılacak. 2 bölgede yer alan Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla içinde azami 3 milyon TL ödeme yapılacaktır. 3 bölge olarak kabul edilen diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlar da azami 2 milyon TL kredi alabilecek.

PROJEYE KATILMAK İÇİN İSTENEN ŞARTLAR NELERDİR?


Yeni proje kapsamında vatandaşlar tamamlanmış konutları satın alabilecek.
Ev sahibi olmak isteyen kişiler bankaların konut tamamlanma oranı kapsamında kredilendirme için uygun bulunması ile birlikte tamamlanan konutlar için ödeme alabilecek.
Proje sahibi konut üreticisi, banka ile Garantörlük Sözleşmesi yapar ve tüm konutları Yeni Evim Finansman Desteği kapsamında yapmayı taahhüt ederse, yeni projeden konut alımını da yapılabilecek.

KONUTLAR SEÇİLDİKTEN SONRA BAŞVURU YAPILACAK


Yeni Evim projesi kapsamında konut alım süreci için aşamalarda tek tek açıklandı. Üreticilerin kriterlerine uygun olarak yapılan konut projelerinin ilk başta web sitesi üzerinden yayınlanacağı ifade edildi. Bu kapsamda kendilerine en uygun daireyi seçerek finans kuruluşuna başvuru yapılabilecek.

Daha sonra ise finans kuruluşu ve projenin kişi ile uyumluluğuna bakarak bir denetleme yapacak. Uygun olan proje için belirlenen kredi tutarında ödeme yapılacaktır. Kişilerin ödeme gücü de dikkate alınarak kredi tutarı belirlenir.

sosyal-konut-projeleri.jpg

HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kredi veren bankalar şu şekildedir:

  • Halkbank
  • Vakıfbank
  • Ziraat Bankası
  • Emlak Katılım
  • Vakıf Katılım
  • Ziraat Katılım


İNŞAAT DESTEĞİ İÇİN 25 MİLYAR TL VERİLECEK


Yeni Evim Konut Finansman Programı Konut Üreticilerine İnşaat Destek Paketi hakkındaki detaylar da açıklandı. Bu kapsamda yapılacak olan inşaat için 25 milyar TL ödeme yapılacağı aktarıldı. Konut arzının artırılması için üreticilere uygun finansman imkanlarının sağlanacağı aktarıldı. Bu kapsamda yararlanıcı proje ile finans kuruluşu projenin tamamlanması için garantörlük sözleşmesi imzalanacak.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN