Yüzmeden bu besinleri tüketin! Herkes yaz sonunda incecik kalacak! Metabolizma hızı anında 2 katına çıkacak

Yüzmeden bu besinleri tüketin! Herkes yaz sonunda incecik kalacak! Metabolizma hızı anında 2 katına çıkacak

Kavurucu sıcaklarda havuza ya da denize girmeyi tercih edenlerin mutlaka bu besinleri tüketmesi gerekiyor. Metabolizma hızınızı iki katına çıkaracak ve enerji depolayacak o besinler belli oldu. İşte yüzmeden önce herkesin tüketmesi gereken besinler…

Sadece hayat kurtarmak için değil aynı zamanda bir egzersiz olarak düşünebileceğiniz yüzme bütün vücudu çalıştıran bir aktivite olarak karşımıza çıkıyor. Yüzmenin sağlığa olan faydaları saymakla bitmezken bu faydalı bir görmek için de uygun beslenme türüne sahip olmamız gerekiyor. Yüzmeden önce size enerji sağlayan ve susuz kalmamanızı sağlayacak besinleri tüketmeniz gerekiyor. Enerji seviyesinde tavana çıkaran yüzme aktivitesi sırasında yüksek enerji veren besinler tüketilmesi gerekiyor. İşte yüzmeden önce herkesin tüketmesi gereken besinler…

YÜKSEK ENERJİ HARCATIR

İnsan vücudu az miktarda karbonhidrat depolayabilen bir mekanizmaya sahiptir. Bu nedenle yüksek kalori harcaması yapılacak durumlarda karbonhidrat tüketiminin de yüksek olması gerekmektedir. Yüzme sırasında yemek yemek ve yiyecekleri etkili bir şekilde sindirmek daha hızlı olacağı için enerji deposunu korumak için yüzmeden önce yemek yenilmesi tavsiye ediliyor.

yuzmek-001.jpg
Bu nedenle yüzmeden önce enerji seviyenizi yükseltecek besinleri tüketmeniz gerekiyor. Denize ya da havuza girmeden yaklaşık 90 dakika önce karbonhidrat ve protein ağırlıklı atıştırmalar tüketmeniz gerekiyor. Bu nedenle peynirli çubuk, kraker ya da yoğurtlu bir parça meyve tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra tam tahıllardan yapılan simit ile birlikte fıstık ezmesini de tercih edebilirsiniz.


YÜZMEDEN ÖNCE HANGİ BESİNLER TÜKETİLİR?

Yaz sıcaklarında birçok kişinin tercih ettiği bir aktivite olarak görülen yüzme enerji seviyesini yükselten konular arasında yer alıyor. Yüzme aktivitesinden önce tüketilmesi gereken yiyecekler şu şekildedir:

yuzmede-yemek-001.jpg

  • Muz
  • Kuru üzüm
  • İncir
  • Kepekli makarna
  • Tam tahıllı ekmek
  • Tuzsuz fındık
  • Yulaf
  • Kahve

Bunun yanı sıra sindirim sisteminizdeki baskıyı azaltarak Vücudun beslenmesine harika bir katkı sağlayan yoğurt ve smoothie tüketmek de mükemmel bir tercih olacaktır.
Yüzme öncesi ve sonrasında bol su tüketmeye de özen gösteriniz.

meyve-tabagi-001.jpg

BU BESİNLERDEN UZAK DURUN

Yüzme işleminin 2-3 saat öncesinde aşırı lif, aşırı yağlı yiyecekler, alışılmadık derecede baharatlı yiyecekler ile birlikte aşırı kafein alımı ve alkol tüketiminden uzak durmanız gerekiyor. Bu besinler bağırsak rahatsızlıklarına neden olurken yüzme aktivitenizi de olumsuz etkileyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN