Yüzünüzdeki 10 yılı alıp götürüyor! Güzellik uzmanlarının cildi tazeleyen tüyosu: Gören botoks yaptırdınız sanacak

Yüzünüzdeki 10 yılı alıp götürüyor! Güzellik uzmanlarının cildi tazeleyen tüyosu: Gören botoks yaptırdınız sanacak

Cildimiz yaş aldıkça biyolojik ve çevresel faktörlerden etkilenerek kırışmaya başlar. 25 yaşına gelen her bireyin vücudunda ki kolajen miktarında azalma görülür. Bununla birlikte cilt, sağlıksız beslenme ve çevresel faktörlerin de etkisiyle genç görünümünü kaybeder.Fakat, doğru uygulamalarla bu durumu düzeltmemiz mümkün. Gün içerisinde uygulayacağınız birkaç farklı yöntemle ışıl ışıl ve gergin bir cilde sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

HABER : RENGİN UĞUR

Cildimiz zamana yeni düşerek kırışmaya başlar. Vücudumuzda bulunan kolajen miktarı yaş aldıkça azalmaya başlar. Çevresel faktörler, stres, fazla güneşe maruz kalma veya yanlış uygulamalar da cildimizin daha çabuk kırışmasına neden olabilir.

red.jpg

Son dönemde sektörde isim yapmış güzellik uzmanları sosyal medya üzerinden, cildimizi eski haline çevirebileceğimiz, evde uygulanabilecek bazı yöntemler öneriyor. Sizler için uzmanların önerdiği, genç bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenleri derledik.

masaj.jpg

GÜNEŞ KORUYUCULAR

Bunların en başında dermatologların da ısrarla önerdiği güneş koruyucu kremler geliyor. Güneş koruyucular, cildin elastik yapısını koruyarak, güneş ışınların sebep olacağı kırışık ve leke oluşumunu engeller.

krem.jpg

YÜZ MASAJI

Uzmanlar, güneş koruyucundan sonra en önemli adımlardan birinin yüz masajı olduğunu vurguluyor. Yüze doğru bir teknikle uygulanan masajın kırışıklık görünümü azalttığı biliniyor. Düzenli olarak sabah ve akşam olmak üzere nemlendirilmiş cildinize masaj yapabilirsiniz. Öte yandan, yüz masajları baş ağrılarının tedavisinde de başvurabileceğiniz bir yöntemdir.

.jpg

Parmaklarınızı kullanarak, nemli cildinize uygulayacağınız 10 dakikalık masaj sayesinde kırışıklık oluşumunu engelleyeceksiniz. Masaj sonrasında kan dolaşımı artacak ve cildinizde geçici bir dolgunlaşma oluşacak. Yüz masajı yaparken yeşim taşı veya masaj aletlerinden de destek alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN