İsteyene e-yarışma isteyene kukla

İsteyene e-yarışma isteyene kukla

Koronavirüs önlemleri yüz yüze 23 Nisan kutlamalarına engel olunca online seçenekler öne çıktı. İşte eğlencesi bol bayramlıklar: İş Sanat’ın hazırladığı özel programla ‘Nasrettin Hoca’ kukla oyunu YouTube’dan izlenebilecek. İlk çevrimiçi Çocuk Festivali’nde minikler Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço’nun sunacağı ‘Adam Olacak Çocuk’ yarışmasıyla eğlenecek. Oya Küçümen ‘Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nda birinci olan hikayeyi okuyacak.

SALİHA SULTAN | KARAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kovid kısıtlamaları kapsamında evlerde kutlanıyor. Ancak Zorlu’dan Uygur Tiyatrosu’na, İş Sanat’tan özel şirketlere birçok kurum Türkiye’nin geleceği çocuklar için tiyatrolardan çizgi filmlere rengarenk etkinlikler düzenlemeyi unutmadı. Gün boyu online gerçekleşecek ve çocuklara evde bayram coşkusunu yaşatacak 23 Nisan etkinliklerini KARAR okurları için derledik. 

BU BİR KLASİK ‘ADAM OLACAK ÇOCUK’ 

adam-olacak-cocuk.jpg

Türkiye’deki ilk çevrimiçi Çocuk Festivali’ne imza atan Kervan Gıda, festivalde bugün 23 Nisan belgeseli ile açılış yapıyor. Ardından cupcake yapım atölyesi miniklerin gününe neşe katacak. Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço’nun sunacağı Adam Olacak Çocuk yarışması ile eğlenen minikler, müzisyen Merih Ermakastar ile sohbet edecek. Festivale kayıt ve katılım için ‘bebetococukfestivali.com’ internet sitesi ziyaret edilebilir. 

TOM VE JERRY ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN GELİYOR 

tomm.jpg

Turkcell, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda görme ve işitme engelli çocuklar için sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı özelliği eklediği filmleri TV+ uygulamasında gösterime sokuyor. Herkese açık platformda ‘Looney Tunes: Tavşanın Kaçışı’, ‘Tom ve Jerry: Oz’a Dönüş’ ve ‘Jetgiller: Robo-Güreş’ filmleri görme ve işitme engelli çocuklara özel olarak hazırlanan içeriklerden olacak. Minikler özel yayınları kesintisiz olarak izleyebilecek. 

KELOĞLAN VE NASRETTİN HOCA BURADA 

keloglan.jpg

İş Sanat 23 Nisan’da çocuklara özel hazırladığı programda Semaver Kumpanya oyuncularının yer aldığı ‘Nasrettin Hoca’ kukla oyunu, saat 11.00’da, Murat Göksu’nun hazırladığı ‘Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti’ şarkıları saat 13.00’da ekrana gelecek. Saat 15.00’da yayınlanacak etkinlikte ise İş Sanat Masal Tiyatrosu’nun hazırladığı ‘Keloğlan’ masalı sahnelenecek. Ücretsiz etkinlikler İş Sanat’ın YouTube kanalı ve internet sitesinden izlenebilecek. 

OYA KÜÇÜMEN’DEN HİKAYELER 

oya.jpg

 Zorlu Holding’in ‘Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’nda dereceye giren ilk 15 çocuğun hikayesi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesindeki İKSV Alt Kat ve Zorlu PSM ile iş birliği ile online olarak çocuklarla buluşuyor. Etkinlikte yarışmanın birincisi ‘Acayip Teknolojik Masallar’ hikayesi ise Oya Küçümen tarafından okunacak. 8 yaş ve üzeri çocuklara açık atölyeyi kurumun sosyal medya hesabından takip edebilirsiniz. 

UYGUR SANAT TİYATROSU OYUNCULARI SAHNEDE 

uygur.jpg

Çocuklar MAX Sahne ve Uygur Sanat Tiyatrosu iş birliği ile 23 Nisan’da ailelerle dijital ortamda bir araya geliyor. Online olarak yayınlanacak birbirinden eğlenceli 6 farklı her oyunun sonunda izleyiciler en çok sevdikleri karakterleri seçerek finaldeki Max Özel Oyunu’nun kurgusunun oluşmasına katkı sağlayacak. Tiyatro oyunlarını izlemek isteyenlerin ‘maxsahne.com’ internet sitesi üzerinden kayıt yaptırması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN