Altcoin sezonu başlıyor mu? Gözler Fed’in kritik kararında

Altcoin sezonu başlıyor mu? Gözler Fed’in kritik kararında

ABD enflasyon verilerinin ardından piyasalarda yükseliş beklentisi güçleniyor. Analistler, Fed’in bu yıl üç kez faiz indirimi yapacağına kesin gözüyle bakarken gözler Bitcoin’in yeni rekor denemesinden çok altcoinlerde.

ABD’de açıklanan TÜFE verisinin ardından piyasalardaki iyimserlik korunuyor. Yatırımcılar, Fed’in önümüzdeki hafta faiz indirimlerine başlamasını beklerken, bu adımın kripto piyasalarına yeni bir ivme kazandıracağı öngörülüyor.

Bitcoin son dönemde 124.500 dolar civarında rekor seviyeler görmüş olsa da asıl heyecan XRP, SOL ve BNB gibi altcoinlere kaymış durumda. Analistlere göre bu varlıklar, piyasa lideri Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans gösterebilir. Özellikle XRP ve SOL için spot ETF onay ihtimali, milyarlarca dolarlık yeni yatırımın önünü açabilecek bir katalizör olarak görülüyor.

Makro cephede de rüzgâr kripto lehine esiyor. ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin %4’ün altına inmesi bekleniyor. Analistler, bu gelişmenin riskli varlıklara ve özellikle Bitcoin’e ek destek sağlayacağını düşünüyor.

Öte yandan piyasa gözü, yakın tarihte gerçekleşecek önemli etkinliklere çevrilmiş durumda. 12 Eylül’de Winklevoss kardeşlerin borsası Gemini Nasdaq’ta işlem görmeye başlayacak. Aynı gün Dogecoin ETF’i de Cboe BZX borsasında listelenecek. Ayrıca Starknet ve Sei gibi projelerde kilit açılışları gündemde.

Sektörün güvenlik tarafında ise endişe verici gelişmeler yaşandı. Thorchain kurucularından biri, deepfake video ile kandırılarak 1,2 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı. Uzmanlar, bu olayın Kuzey Kore bağlantılı hacker grupları ile ilişkili olduğunu belirtiyor.

Genel tabloya bakıldığında, hem makro ekonomik ortam hem de kurumsal girişler kripto piyasalarında güçlü bir yükseliş zeminine işaret ediyor. Analistler, yaklaşan dönemde altcoinlerin Bitcoin’den daha fazla öne çıkabileceği konusunda hemfikir.

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım kararlarınızı vermeden önce kendi araştırmanızı yapmanız tavsiye edilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN