Dişi bir Frankenstein hikâyesi

Dişi bir Frankenstein hikâyesi

Sinemalarda üçü yerli 6 film vizyonda. Filmlerde, Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un 11 dalda Oscar adayı ‘Zavallılar’ filmi öne çıkıyor. Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe’nun rol aldığı yıldız oyuncu kadrolu film, modern bir Frankestein hikayesini izleyiciye aktarıyor. Trajik ölümünün ardından yeniden yaratılan Bella karakterine hayat veren Stone’un performansıyla tam not aldığı ve feminist bir başyapıt olarak değerlendiren filmin oyuncuya ikinci Oscar’ını kazandırması da bekleniyor.

Türkiye’de sinema solanlarında bugün üçü yerli 6 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un Oscar’a 11 dalda aday gösterilen ‘Zavallılar’ (Poor Things) bilim kurgusu öne çıkıyor. Bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini anlatan film Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe gibi zengin oyuncu kadrosu ile de dikkat çekiyor. Alasdair Gray’in Türkçede Sel Yayıncılık tarafından okura sunulan aynı adlı romanından uyarlanan, senaryosunu Lanthimos ile Tony McNamara’nın kaleme aldığı film İngiliz yazar Mary Shelley’nin ‘Frankenstein’ının da modern bir versiyonu.

Filmde Dafoe, Stone’un hayat verdiği ve trajedik bir şekilde ölen Bella adında genç bir kadını yeniden canlandıran çılgın bir bilim adamını canlandırıyor. Geliştikçe daha fazlasını arzulayan bir karaktere dönüşen Bella, Ruffalo’nun canlandırdığı ve ahlaksız bir avukat olan Duncan ile kaçmasının ardından işler karışıyor. Sunduğu görsel şölen ve oyunculukları tam not alan film, sinema eleştirmenleri tarafından feminist bir başyapıt olarak tanımlanıyor.

Venedik’te ‘Altın Arslan’ı alan ve 8 dakika ayakta alkışlanan filmin, 2017’de ‘La La Land’ performansı ile ödülü kazanan Stone’a ikinci Oscar’ını kazandırması bekleniyor.

MK Ultra: Gizli Dosyalar: Senaristliğini ve yönetmenliğini Joseph Sorrentino’un üstlendiği ‘MK Ultra: Gizli Dosyalar’ filmi, bir CIA hikayesini beyazperdeye taşıyor. Gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday olan filmin başrollerinde Anson Mount, Jaime Ray Newman ve Jason Patric oynuyor. Film, 1960’ların başlarındaki kötü şöhretli CIA ilaç deneylerini yapan, bilimsel sınırları zorlayan parlak bir psikiyatrist olan Ford Strauss’un hikayesini beyazperdeye taşıyor.

kar02-iyi-bir-aile-degiliz.jpg

İYİ BİR AİLE DEĞİLİZ

İYİ BİR AİLE DEĞİLİZ

Komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday ‘İyi Bir Aile Değiliz’ filminin başrollerinde Kaan Yıldırım, Erkan Kolçak Köstendil, Sarp Apak, Derya Karadaş, Şinasi Yurtsever, Melisa Doğu, Nergis Çorakçı ve Asiye Dinçsoy yer alıyor. Haki Biçici’nin yönetmenliğini yaptığı film izleyiciye babalarının beklenmedik ölümüyle kendilerini tahmin edilemeyecek olaylar silsilesi içinde bulan bir ailenin komik hikayesini aktarıyor.

kar02-turkler-cioldirmis-olmali-2.jpg

TÜRKLER ÇILDIRMIŞ OLMALI 2: MAVİ VATAN

TÜRKLER ÇILDIRMIŞ OLMALI 2: MAVİ VATAN

Yönetmen Murat Aslan’ın ilki 2009’da vizyona giren ‘Türkler Çıldırmış Olmalı’ komedisinin ikinci yapımı ‘Mavi Vatan’ bugün vizyonda. Filmde Ömer Başdoğan, İnan Ulaş Torun, Sadi Celil Cengiz, Bülent Çolak, Gökçen Gökçebağ, Kadir Çöpdemir, Peker Açıkalın ve Yeşim Salkım rol aldı. Aslan’ın senaryosuna da imza attığı yapım, hapishaneden çıkarılan bir ekibin Ege’nin mavi sularında vatanı savunduğu komedi dolu bir hikayeyi işliyor.

kar02-harika-kanatlar.jpg

HARİKA KANATLAR

HARİKA KANATLAR

Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek ‘Harika Kanatlar’, dünyanın kahramanları Harika Kanatlar’ın arkadaşları Fei’yi partiye ulaştırma mücadelesini odağına alıyor.

MİHREZ 3: CİN BEBEK

Engin Akyıldırım yönetmenliğinde vizyona girecek haftanın yerli korku filmi ‘Mihrez 3: Cin Bebek’ de, çocuklarının doğumundan sonra esrarengiz olaylarla karşı karşıya kalan bir ailenin hikayesini konu ediniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN