Eleştirmenler Nolan'ın filmlerini sıraladı

Eleştirmenler Nolan'ın filmlerini sıraladı

Birbirnden önemli eserlere imza atan İngiliz yönetmen Christopher Nolan, yeni filmleriyle de sinema dünyasını sarsmaya devam ediyor. Sinema filmleri gibi yapıtları değerlendiren Variety dergisi, Nolan'ın yapıtlarını sıraladı.

Sinema dünyasına birçok başarı yapıt kazandıran Christopher Nolan, yeni filmi "Oppenheimer" ile yeniden ilgileri üzerine çekti. Variety dergisinden film eleştirmeni Owen Gleiberman, Nolan'ın en iyi filmlerini sıraladı.

EN İYİ 10 FİLMİ

Aralarında izleyicilerin çok beğendiği Batman, Prestij, Yıldızlararası gibi filmlerin olduğu sıralama şöyle:

1- Kara Şövalye - The Dark Knight (2008)

mv5bmtmxntmwodm0nf5bml5banbnxkftztcwodaymtk2mw-v1.jpg

"Kara Şövalye", halk için büyük bir tehdit oluşturan Joker’in ortaya çıkması ile kaosa dönen Gotham Sokakları’nın yeniden kurtarıcılığını üstlenen Batman’in hikayesini konu ediyor.

2- Akıl Defteri - Momento (2000)

"Akıl Defteri", kısa süreli hafıza kaybı olan bir adamın karısını öldürenleri bulma çabasını konu ediyor.

3- Oppenheimer (2023)

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor.

4- Dunkirk (2017)

2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen film, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman askerleri tarafından etrafının sarılması ile başlar.

5- Prestij (2006)

mv5bmja4ndi0mtixnf5bml5banbnxkftztywntm0mzy2-v1-fmjpg-ux1000.jpg

"Prestij", birbirini alt etmeye çalışan iki sihirbazın hikayesini anlatıyor.

6- Batman Başlıyor (2005)

Christopher Nolan’dan gelen bir Batman üçlemesinin ilk filmidir. Batman Başlıyor'da, ailesi öldürülen Bruce Wayne, Henri Ducard ve Ra’s Al Ghul’ın yol göstericiliğinde Asya’ya taşınır.

7- Başlangıç - Inception (2010)

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır.

8- Uykusuz (2002)

Genç bir kadının esrarengiz bir şekilde öldürülmesinin ardından küçük Alaska kenti türlü haberlerle çalkalanmaktadır. Bu cinayetin ardında yatan gizemi çözmek için göreve getirilen Will Dormer ve Hap Eckhart isimli iki dedektif, Los Angeles'tan Alaska'ya doğru yolculuğa çıkarlar.

9- Kara Şövalye Yükseliyor (2012)

"Kara Şövalye Yükseliyor"da terörist lider Bane'nin yaptığı gizli planları durdurmaya bu sefer ne Bruce Wayne'nin ne de Batman'in gücü yeter. Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir.

10- Yıldızlararası - Interstellar (2014)

mv5bzjdkotu3mdktn2ixos00ogeylwfmmjkty2fimmzknwiyodzixkeyxkfqcgdeqxvymtmxodk2otu-v1.jpg

Başrollerinde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine yer almaktadır. Filmde bir grup astronotun bir solucan deliğinden geçerek insanların yaşayabileceği yeni bir yer arayışı konu edilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN