Mustafa Yazgan heyecanı ve azmiyle nesillere yol göstermişti

Mustafa Yazgan heyecanı ve azmiyle nesillere yol göstermişti

Milli Görüş Hareketi’nin önemli isimlerinden, Necip Fazıl Kısakürek’in talebelerinden yazar Mustafa Yazgan, Hakk’a yürüdü. Yazgan için Kocaeli Mürselpaşa Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. 81 yaşındaki Yazgan’ın naaşı, öğle vakti kılınan namazın ardından Karamürsel Yeni Mezarlığı’na defnedildi.

SALİHA SULTAN

Milli Görüş Hareketi’nin önemli isimlerinden, Necip Fazıl Kısakürek’in talebelerinden yazar Mustafa Yazgan (81) Hakk’a yürüdü. Yazgan, Kocaeli’nde 15 gündür tedavi gördüğü hastanede dün sabah 5.30’da vefat etti.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucularından Yazgan’ın bir süredir çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü, son iki haftadır ise bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

İlk şiirini on yaşındayken Kore Savaşı hakkında yazarak Gaziantep’te çıkan Demokrat Ülkü gazetesinde yayımlayan Yazgan’ın yazı ve şiirleri, Yeni Ülkü, Düşünen Adam, Adalet, Yeni İstiklal, Büyük Doğu, Yeni İstanbul, Bugün, Yeni Devir, Sebil, Vesika, Tebliğ gibi çeşitli mecralarda yayımlamıştı. Bir dönem politikayla ilgilenen Yazgan son yıllarda siyasetten geri çekildi ve tüm zamanını yazı ve yayın faaliyetlerine ayırdı. Yazgan, 1981 yılında Türkiye Yazarlar Birliği’nin Çocuk Edebiyatı ödülünü almıştı. Yazgan’ın cenazesi dün Kocaeli Karamürsel’de Mürselpaşa Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KURUCULARINDANDI

‘Yazarın vefatının ardından edebiyat ve sanat dünyasından baş sağlığı mesajları art arda geldi:

D. MEHMET DOĞAN: Değerli yazar Mustafa Yazgan’ın vefatını teessürle öğrendim.
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucuları arasında yer alan gazeteci, yazar, hatip Mustafa Yazgan’a rahmetler diliyorum. Ailesinin, yakınlarının, yazar camiasının ve milletimizin başı sağ olsun.

AYKUT KUŞKAYA: Üstad Necip Fazıl’ın kendi yerine konuşmacı olarak gönderdiği has talebelerinden, heyecanı ve azmiyle birkaç nesle yol göstericilik yapmış kıymetlerinizdendi Mustafa Yazgan ağabey.

EROL ERDOĞAN: Kalemi velûd, gönlü latif, dili keskin, gayreti coşkun bir büyüğümüzdü. Mustafa Yazgan Ağabeye Allah’tan rahmet dileri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN