Türkiye’nin ‘ahlat taş işçiliği’ UNESCO listesinde

Türkiye’nin ‘ahlat taş işçiliği’ UNESCO  listesinde

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine kaydedilmeye hak kazanan değerleri açıklandı.

Buna göre Türkiye’nin aday gösterdiği ‘Ahlat taş işçiliği geleneği’ acil koruma gerektirenler listesine yeni kayıt olarak eklendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin ‘Ahlat taş işçiliği geleneği’ adlı ulusal adaylık dosyasının Fas’ta düzenlenen Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komitesi’nin 17. oturumunda UNESCO Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne kaydedildiği belirtildi.

Türkiye’nin listeye kayıtlı kültürel unsurlarının sayısının 22’ye ulaştığı belirtilerek, sırada devam eden oturumlarda görüşülecek ‘Çay Kültürü’, ‘Nasreddin Hoca Fıkralarını Anlatma Geleneği’ ile ‘İpek Böcekçiliği ve Dokuma İçin İpeğin Geleneksel Üretimi’nin olduğu vurgulandı. Türkiye, Kültürel Miras Listelerine en çok unsur kaydettiren ilk 4 ülke arasında yer alırken, somut olmayan kültürel miras alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla UNESCO nezdinde örnek ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN