Bu besini tüketirken ön kez düşünün! Zeka geriliğine neden oluyor, beyni direkt etkiliyor: Şekerden 40 kat zararlı

Bu besini tüketirken ön kez düşünün! Zeka geriliğine neden oluyor, beyni direkt etkiliyor: Şekerden 40 kat zararlı

Tükettiğimiz her besinin vücuda iyi ya da kötü bir faydası varken bu besin resmen zeka geriliğine yol açıyor. Şekerden 40 kat daha zararlı olduğu söylenilen bu besin beyne direkt etki ediyor. Dolayısıyla bu besin tüketmeden önce bir kez daha düşünün. İşte detaylar…

Şekerin vücuda verdiği zararlar çoğu insan tarafından biliniyor. Dolayısıyla şekeri hayatımızdan çıkartmak oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Lakin şekerin yanı sıra vücuda şekerden daha da zararlı olan besinler bulunuyor. Bunlardan biri de meyan kökü olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan bazı bilimsel araştırmalar sonucunda birçok yiyecek ve içeceğin içerisinde kullanan meyan kökünün zeka geriliğine neden olduğu ortaya çıktı. Yalnızca zeka geriliğine değil aynı zamanda başka hastalıklara da yol açtığı öğrenildi. Doğru şekilde tüketildiği takdirde faydaları da olan bu yiyecek, fazla tüketildiği zaman adeta bir zehre dönüşüyor.

yeni-proje-1-007.jpg

FAYDALI OLARAK BİLDİĞİMİZ YİYECEK ZARARLI ÇIKTI

Meyan kökü, çoğu kişi tarafından faydalı olarak bilinmektedir. Lakin bu yiyecek Sabah’ta yer alan habere göre, beyin üzerinde bazı etkilere yol açıyor. Birçok yiyeceğin ve içeceğin yapımında kullanılan meyan kökü eski zamanlarda şerbet olarak tüketiyordu. Son zamanlarda da yiyecek ve içecek yapımında kullanılmaya başlayan meyan kökü uzmanlar tarafından çok tercih edilmiyor. Özellikle meyan kökünü doğrudan tüketmenin ya da içerisinde meyan kökü bulunan yiyecek ve içeceklerin çocukların zeka gelişiminde ciddi problemlere yol açtığı söyleniyor.

Meyan kökünün kendisi ya da içerisinde bulunduğu besinleri özellikle de potasyum oranı düşük kişilerin, kalp hastalarının ve hamilelerin asla tüketmemesi öneriliyor.

yeni-proje-2-009.jpg

ERKEN DOĞUMA YOL AÇIYOR

Meyan kökünün en zararlı yönü ise erken doğuma neden olması. Anne karnındaki bebeğin zekasına etki eden meyan kökü bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiliyor. Bunun yanı sıra dikkat eksikliği de ortaya çıkarıyor.

yeni-proje-3-004.jpg

ŞEKERDEN KAT KAT DAHA ZARARLI

Şeker, birçok kişinin bildiği gibi insan sağlığına oldukça zararlı bir maddedir. Lakin meyan kökü şekerden 40 kat daha tatlıdır ve şekerden 40 kat daha zararlıdır. Uzman isimler meyan kökü kullanırken dikkatli olunması gerektiğini savunurken meyan kökü preparatlarının potasyum düşüklüğüne ve kalp yetmezliğine yol açtığını söylüyor. Bu kapsamda meyan kökünün 9 haftadan fazla kullanılmaması ve günlük 200 ila 600 miligram kadar alınması tavsiye ediliyor.

yeni-proje-4-004.jpg

SINIRLI TÜKETİLDİĞİ TAKDİRDE FAYDALI

Meyan kökü fazla tüketildiği takdirde ciddi zararlara yol açsa da sınırlı tüketimde insan sağlığına fayda da sağlıyor. Bu kapsamda mide zarını korurken romatizmaya iyi geliyor ve ülseri tedavi ediyor. Özellikle de epilepsi hastalarını sakinleştirmek amacıyla kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN