Dere kenarlarında yetişiyor, her yerinden şifa akıyor! Meyvesi, kabuğu, suyu… Böbrekten tansiyona her hastalığa şifa

Dere kenarlarında yetişiyor, her yerinden şifa akıyor! Meyvesi, kabuğu, suyu… Böbrekten tansiyona her hastalığa şifa

Yozgat’ın dere kenarlarında kendiliğinden yetişen meyve tam bir ecza deposu. Böbrek hastalığından tansiyon ve şekere kadar birçok hastalığa iyi gelen meyvenin kendisi kadar kabuğu ve suyu da şifa dağıtıyor. İşte, doğanın bize sunduğu şifa kaynağı meyve…

Genellikle Yozgat’ın Çandır, Çayıralan ve Boğazlıyan gibi ilçelerinde sulak alanlarda kendiliğinden yetişen gilaburu meyvesinde hasat zamanı geldi. Olgunlaşmış meyveleri toplayan bölge halkı, salamura olarak sakladıkları meyveleri kış aylarında meyve suyu olarak tüketmeyi tercih ediyor.

YILDA 30 TON ÜRETİM YAPILIYOR

Çandır’da kurdukları tesiste gilaburu meyvesi alımı yapan işletme sahibi Mustafa Kır, “İlçede yılda ortalama son günlerde 30 ton gilaburu üretimi yapılıyor. Gilaburu meyvesi birçok hastalığa da iyi geliyor. Böbrek taşı ve kumu ile ilgili sorunlara iyi geldiği Erciyes Üniversitesi tarafından kanıtlanmıştır. Bir de şeker ve tansiyon hastalarına iyi geldiği biliniyor” bilgisini verdi.

gilaburu-meyvesi-1.jpg

GİLABURU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Özellikle böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinen gilaburu; astım, romatizma, yüksek tansiyon, kabakulak, uyku bozukluğu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu hastalıklar için özellikle suyunun tüketilmesi tavsiye ediliyor.

gilaburu-meyvesi-2.jpg

GİLABURU KABUĞU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

Gilaburunun kabuğunun iyi geldiği hastalıklar ise şunlardır; kramp, kas gerginliği, adet sancısı, menopoz dönemindeki kanamalar.

Ancak unutmayın ki bu bilgiler bir tavsiye değildir. Özellikle hamile ve kronik hastalığı olanların tüketmeden önce mutlaka uzman bir doktora danışması gerekmektedir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN