Ergenlik obezitesi kalça sorunlarını tetikledi

Ergenlik obezitesi kalça sorunlarını tetikledi

Op. Dr. Merdan Artuç, çocuklarda artan obezitenin ortopedik sorunlara da yol açtığını belirtti. Artuç, “Ergenlik dönemi sık görülen kalça sorunlarından biri olan femur başı epifiz kaymasında hastalar kasık, uyluk iç yüzü ya da diz bölgesinde değişik derecede ağrı, kalça hareket açıklığında azalma ve topallama yaşayabilir. Erkeklerde kızlara oranla daha sık görülür” dedi.

Çocuklarda artan obezitenin ortopedik sorunlara da yol açtığını belirten Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden Op. Dr. Merdan Artuç, femur başı epifiz kayması hakkında uyarılarda bulundu.

Artuç, “Ergenlik dönemi sık görülen kalça sorunlarından biri olan femur başı epifiz kaymasında hastalar kasık, uyluk iç yüzü ya da diz bölgesinde değişik derecede ağrı, kalça hareket açıklığında azalma ve topallama yaşayabilir. Erkeklerde kızlara oranla daha sık görülür” dedi.

Ertuç, şöyle konuştu:

“Femur başı epifiz kayması sıklıkla 10 ila 16 yaş arası çocuklarda, 100 binde 10 görülür. Erkeklerde kızlara oranla, sol kalçada sağ kalçaya oranla daha sık, yüzde 25 oranla ise çift kalçada görülür. Femur başı epifiz kaymasında obezite en önemli risk faktörüdür. Son yıllarda çocuklarda artan obezite ile birlikte görülme sıklığında artış, görülme yaşının ise düştüğü bildirilmiştir.”

Artuç, Hastalığın nedeninin tam olarak bilinmediğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN