Kanser tedavisinde büyük umut! Deneysel aşı tedavisiyle 6 tümörden 5'i yok oldu

Kanser tedavisinde büyük umut! Deneysel aşı tedavisiyle 6 tümörden 5'i yok oldu

Kanser tedavisinde çok önemli bir gelişme yaşandı. Tedavide resmen büyük umutlar elde edildi. Yapılan son araştırmalar kapsamında deneysel aşı tedavisiyle 6 tümörden 5’i yok edildi. İşte kanserdeki yeni tedaviye ilişkin detaylar…

Çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alan kanser hastalığına ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Kanser tedavisi için umut verici yeni adımlar atıldı. Yapılan son çalışmalar neticesinde mRNA aşı deneleri ile resmen insanlık için önemli bir aşama kaydedildi. Bu sayede kanser tedavisi artık daha kolay olabilir.

KANSERDE UMUT VERİCİ TEDAVİ

Adrian Taylor, 2022 yılının Eylül ayından kanser teşhisi ile tedavi görmeye başladı. Başında ve boğazında bulunan kanser hücreleri yok olurken bu kez de akciğerlerinde 6 yeni tümör oluştu. Tümörlerin boyutları değişiklik gösterirken en büyüğü 25 milimetreydi. Tümörler agresif yapıları olmasının yanı sıra bir de akciğerin çok derinlerinde olduğu için ameliyat ihtimalini ne yazık ki ortadan kaldırıyordu. Doktorlar, Taylor’a kemoterapinin de işe yaramayacağını söyleyince o ise son bir umutla deneysel bir tedavi için gönüllü oldu.

kanser.jpg

TÜMÖRLERİN 5’İNDEN KURTULDU

Adrian Taylor, Liverpool'daki Clatterbridge Kanser Merkezi'nde mRNA aşısı içeren bir çalışmaya başladı. Araştırmacılar, Adrian Taylor’da bulunan tümörlerden örnek alarak büyümesine yol açan proteinleri belirlediler. Daha sonra bu proteinlerin yer aldığı mRNA aşısını oluşturdular. Bu aşı Taylor’a enjekte edildi ve bağışıklık sistemi bu proteini “yabancı madde” olarak algıladı. Daha sonra ise proteini içeren kanser hücrelerine saldırdı. Bu sayede Taylor 5 tümöründen kurtuldu. Yalnızca en büyük tümörün kaldığı, onun ise 4,6 milimetreye kadar küçüldüğü öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN