O meyvenin çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Prof. Dr. Canan Karatay'dan reçete gibi tarif... Deneyenler Canan Hoca'ya dua ediyor

O meyvenin çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Prof. Dr. Canan Karatay'dan reçete gibi tarif... Deneyenler Canan Hoca'ya dua ediyor

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan reçetesiyle gündem oldu. Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde gerçekleştirilen Siyez Festivali'ne katılan Canan Karatay, sürekli olarak hastalığa yakalananları uyardı. O meyveyi yedikten sonra sakın çekirdeğini çöpe atmayın. Tüm vitamini çekirdeğinde. Yiyen bir daha hasta olmuyor. Deneyenler Canan Hoca'ya dua ediyor. İşte Canan Karatay'ın şifası çekirdeğinde dediği o mucizevi meyve...

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar hızla arttı. Özellikle son haftalarda artışa geçen grip salgını hızlı bir şekilde yayılmakta. Bu gripten hem kendinizi hem de çocuğunuzu korumak istiyorsanız mutlaka bu meyvenin çekirdeğini tüketmelisiniz. Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde Siyez Festivali’ne katılan Prof. Dr. Canan Karatay, gribe karşı kullandığı gizli besinini açıkladı. Vücudu baştan aşağı yeniliyor ve kansere karşı kalkan oluyor. İşte Canan Karatay'ın gribe karşı önerdiği o meyve...

CANAN KARATAY UYARDI! BU HATAYI SAKIN YAPMAYIN

Yaygın olarak görülen hastalıkların nedeni yanlış beslenmeden kaynaklandığını belirten Canan Karatay, "Babamda kalp var bende de olacak diye bir şey yok. Bu hastalıkların hiçbiri genetik değil. Hepimizde kanser genleri var ama bunlar uykuda. Bunlar yanlış beslenmeyle,toksik tüketmeyle,modern buğday tüketmeyle uyandırdığımız zaman birinde akciğer,birinde meme birinde başka bir kanser yapıyor." dedi.

Siyah buğdayın her hastalığa şifa olduğunu belirten Karatay, şu ifadeleri kullandı:

"Modern buğday hibrit olduğu için yüzde 60 ile yüzde 80 oranında gluten içeriyor. Bu gluten ekmeği çok tükettiğimiz için bizi hastalandırıyor. Bu nedenle siyez buğdayının tüketiminin arttırılması gerekiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı bu konuda çiftçiyi teşvik etmeli."

fgbfgb-1.jpg

Buğdayda bulunan glutenin bağırsaklarda zararlı bakteri üretimine neden olduğundan bahseden Karatay, sözlerine şöyle devam etti: "Bağırsaklarımızda bulunan küçük tüyler bizi bakterilerden koruyorken gluten bunları öldürüyor. Bu nedenle doğal bir biçimde beslenmeliyiz. Evde yapılan yoğurtlar ve doğal meyvelerden yapılan sirkeleri tüketmeliyiz. Kurtlu elmalardan yapılan sirkeler tüketmeliyiz."

BU MEYVENİN ÇEKİRDEĞİNİ SAKIN ÇÖPE ATMAYIN

Kayısının çekirdeğinin kansere karşı kalkan olduğunu belirten Canan Karatay, "Kanseri engelleyen en önemli besinlerden birisi buğday şurası. Uzmanların önerisine göre kanser tedavisinde oldukça büyük bir öneme sahip buğdayın yanı sıra buğday çimi yenilmesi ve buğday şurası içilmesi de oldukça faydalı. Aynı zamanda Pakistan'da ki Hunzakut Prensliğinde kanserden ölüm yok. Hunzakutlular sürekli acıbadem ve kayısı çekirdeği yiyorlar kansere yakalanmıyorlar." diyerek uyardı.

dfbdfbd-11.jpg

KAYISI ÇEKİRDEİĞİNİ FAYDALARI NELER?

  • Kayısı çekirdeğinin içinde A, D, K ve E vitaminlerinin yanı sıra kanserle mücadele önemli bir etki sahibi olduğu söylenen B17, başka bir isimle laetril adı bir madde de yer alıyor. Bu nedenle kayısı çekirdeği birçok konuda vücudun yanında yer alabiliyor.
  • İçindeki B17 sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu, oluşmuş olanlarınsa genişlemesini engellediği söyleniyor.
  • Bolca vitamin barındırması sayesinde kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki de yaratabiliyor.
  • Bu özellikleri dışında yüksek kan basıncını dengelemede yardımcı oluyor. Bu sayede yüksek tansiyonu olanlara destek oluyor.
  • Kayısı çekirdeği, yağ olarak kullanıldığına selülitlerin görünümünü azaltıp oluşumunu önlüyor.
  • Bununla da kalmayan kayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendiriyor, kırışıklık karşıtı bir etki yaratıyor, cildin yaşlanmasını geciktiriyor.
  • Sivilcelerin hızla geçmesine destek oluyor.
  • Kayısı çekirdeği yağı, ağrıları dindirmede de önemli rol oynuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN