Sabah uyanmak için kırk tane alarm kuranlar dikkat! Sabah yorgunluğun nedeni o hastalığın habercisi çıktı

Sabah uyanmak için kırk tane alarm kuranlar dikkat! Sabah yorgunluğun nedeni o hastalığın habercisi çıktı

Sabah uyanmakta zorlananlar bir de bunu denesin! 40 alarmla bile uyanamıyorsanız, uzmanlar bunu öneriyor... Deliksiz ve rahat bir uyku uyusanız bile yorgun kalkıyorsanız sebebini uzmanlar açıkladı. İşte sabahları yorgun kalkmanın nedeni...

Düzenli bir uykuya sahip ver yorgun uyananların sayısı her geçen gün artıyor. Hastaneye çokça şikayetin geldiği bu konuya dair uzmanlardan açıklama geldi. Güne yorgun uyanmak, gün içindeki durumunuzu büyük oranda etkiliyor. Bu belirtiler sizde varsa hasta olabilirsiniz.

SIRT AĞRINIZ VARSA...

20625-0.webp

Güne yorgun başlayanlarda sık sık görülen sırt ağrılarının bir nedeni var. Sırt ağrıları fibromiyalijinin tipik bir belirtisidir. Sorunu çözmek için bir uzman doktora başvurulması öneriliyor.

B12 VE DEMİR EKSİKLİĞİNİZ OLABİLİR

supplement-1.jpg

Güzel bir uykuya rağmen sabah kalktığınızda yorgun hissediyorsanız B12 ya da D vitamini eksikliğiniz olabilir. Yorgun ve gergin hissetmenizi de sağlayan bu eksiklikleri gidermek için mineral ya da takviye alabileceğiniz uzmanlar tarafından söyleniyor.

İŞLENMİŞ BESİNLERDEN UZAK DURUN

simple-carbs-e1544797895763.jpg

Gün içerisinde tükettiğiniz besinler uykunuzu da etkiler. Uzmanlara göre, işlenmiş besinlerin gıda hassasiyetini azdırmasıyla yorgun uyanmalara sebep olabileceği vurgulanıyor.

BU KİŞİLER 4 KAT DAHA YORGUN UYANIYOR

depressed-woman-p8hbruf.jpg

Uzmanlara göre, yorgunluğun en büyük nedenlerinden birisi de depresyon. Kişinin sabah uyandığında 4 kat daha fazla yorgun hissetmesini sağlıyor. Duygusal mentalitenin uyku esnasındaki önemi oldukça büyüktür.

UZMANLAR BUNU ÖNERİYOR

sleep-study.webp

Yorgun uyanma sorununu ortadan kaldırmak için öncelikle D vitamini ve B12 vitamini takviyesi alınabilir. Bu tedavi sürecinden önce bir doktora danışılması gerektiği paylaşıldı. Ayrıca bakliyat ve et tüketimi de yorgunluk sorununu ortadan kaldırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN