Saçlarınız sürekli kaşınıyorsa sebebi bu! Sadece 1-2 damlası egzamanın kökünü kazıyor

Saçlarınız sürekli kaşınıyorsa sebebi bu! Sadece 1-2 damlası egzamanın kökünü kazıyor

Saçlarınız sürekli kaşınıyorsa sebebi bu! Sadece 1-2 damlası egzamanın kökünü kazıyor. Posta.com.tr'de paylaşılan bir makaleye göre, saç derisi kaşıntısının birkaç olası nedeni bulunmaktadır. Bunlardan biri, saç derisinin kuruması ve kabuklanmasıdır. Bu durum, egzama ve saç dökülmesi gibi sorunları da beraberinde getirebilir. Makalede, saç derisi kaşıntısının önlenmesine yardımcı olabilecek bazı yöntemlere de değinilmektedir. İşte detaylar...

FATİH YÜKSEL

Saçlarınız sürekli kaşınıyorsa sebebi bu! Sadece 1-2 damlası egzamanın kökünü kazıyor. Saç derisi kaşıntısının birkaç olası nedeni bulunmaktadır. Bunlardan biri, saç derisinin kuruması ve kabuklanmasıdır. Bu durum, egzama ve saç dökülmesi gibi sorunları da beraberinde getirebilir. Makalede, saç derisi kaşıntısının önlenmesine yardımcı olabilecek bazı yöntemlere de değinilmektedir. İşte detaylar...

saç kaşıntı

SAÇLARINIZIN SÜREKLİ KAŞINMA SEBEBİ İŞTE BU!

Saç sağlığını korumak, hem kadınların hem de erkeklerin en büyük hayalidir. Ancak bu, sandığınız kadar kolay değildir. Saçlarınızın ve saç derinizin yapısı son derece hassastır ve her durumdan etkilenir. Yaşam tarzınızdan beslenme şeklinize kadar her şey, saç sağlığınızı doğrudan etkiler. Her insan, hayatının bir döneminde saç dökülmesi sorunuyla karşılaşır. Saç taraması sonucunda günde 80-100 tel arasında saç dökülmesi normal kabul edilir. Saç dökülmesi sorunu kadar yaygın olan başka bir sorun da saç derisi kaşıntısıdır.

saç kaşıntısı

Saç derisi kaşıntısı, saç dökülmesi gibi en sık yaşanan saç sorunlarından biridir. Saç derisi kaşıntısı, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve kişiye rahatsızlık verir. Seboreik dermatit olarak da adlandırılan saç derisi kaşıntısı, saç diplerinin aşırı kuruması, kepek gibi sorunlarla ilişkilidir.

Stres, mevsim değişiklikleri, hormon dalgalanmaları, maya artışı, aşırı sıcak suyla saç yıkamak veya kimyasal işlemler gibi faktörler saç derisi kaşıntısının başlıca sebepleri arasında yer alır. Saç derisi kaşıntısı, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Sedef hastalığı, mantar enfeksiyonları, alerjik temas egzamaları, atopik dermatit, bitlenme, diyabet ve nöropati gibi hastalıklar saçlı dibi kaşıntısına neden olabilir. Bitmeyen bir saç derisi kaşıntısı durumunda uzman desteği önerilir. Ancak saç derisi kaşıntısını önlemek için kuruluk, kabuklanma ve egzama gibi sorunları gidermek için doğal yöntemler mevcuttur. Bu doğal yöntemler saç köklerini ve derisini onarır, saç kuruluğunu hızla giderir ve saç dökülmesini önler. Saç derisi kaşıntısını önlemek için bu doğal yöntemlere şans verebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN