Sık sık bir şeyler unutanlara iyi haber! Zekanız Einstein'la yarışıyor olabilir... İşte o belirtiler

Sık sık bir şeyler unutanlara iyi haber! Zekanız Einstein'la yarışıyor olabilir... İşte o belirtiler

Unutkanlık, çağımızın en yaygın hastalıklarından biridir. Unutkanlık bir hastalık gibi görülse de aslında başka durumların belirtisi olabilir. Sık sık bir şeyler unutanlara iyi haber geldi! Zekanız Einstein'la yarışıyor olabilir... İşte o belirtiler…

Unutkanlık, genellikle ilerleyen yaşlarda gün yüzüne çıkarken özellikle de son zamanların en çok ortaya çıkan hastalıklarından biri olarak biliniyor. Yapılan bazı araştırmalar sonucunda aslında unutkanlığın o kadar da kötü olmadığını ortaya koydu. Meğer unutkanlığın farklı tarafları varmış. İşte unutkanlığın işaret ettiği o belirti…

YÜKSEK ZEKA BELİRTİSİ OLABİLİR

Milliyet’te yer alan habere göre yapılan bir araştırma sonucunda unutkanlığın aslında o kadar da kötü bir şey olmadığı ortaya çıktı. Lifewifty’den edinilen bilgiye göre meğer bazı şeyleri unutmak yararınızaymış.

yeni-proje-5-003.jpg

Unutkanlık çağımızın hastalığı iken bazı insanlar unutkanlığı oldukça kafasına takıyor. Bu kapsamda yapılan bir araştırma unutkanlığın yüksek zeka belirtisi olduğunu ortaya çıkardı. İyi hafızaya sahip kişilerin gereksiz detayları hatırlamadığı belirtildi.

Örnek verecek olursak, aylar önce gittiğiniz bir restoranın bilgilerini hatırlamıyorsanız beyniniz bu bilgiyi gereksiz buluyor demektir. Aksi halde beynin her şeyi hatırlaması insanı oldukça yoran bir durumdur.

yeni-proje-6-002.jpg

ENDİŞE ETMENİZE GEREK YOK

Araştırmalara göre zeki insanlar, uzun vadede hatırlamaları gerekli olmayan bilgileri hafızalarından siler. Yani beyniniz işinize yaramayacak bilgileri hayatınıza yük olmasın diye hatırlama gereği duymaz. Dolayısıyla hatırlamadığınız detaylar için kendinize kızmanıza gerek yok.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN