Yaşam enerjisini azaltan duygusal boşluk hissine dikkat!

Yaşam enerjisini azaltan duygusal boşluk hissine dikkat!

Duygusal boşluk hissinin yaşam enerjisinin azalmasına sebep olabildiğini kaydeden Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, “Günlük yaşamın monotonluğu, heyecan kaybı, amaçsızlık gibi duygulara neden olabilir” dedi.

Günlük yaşamın karmaşıklığı, iş stresi ve sosyal baskılar arasında sıkışıp kalan pek çok kişi, ‘languishing’ adı verilen duygusal bir boşluk hissiyle mücadele ediyor. Bu durumun, motivasyonun düşmesine ve yaşam enerjisinin azalmasına sebep olabildiğini kaydeden Üsküdar Üniversitesi NP Etiler Tıp Merkezi Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, “Günlük yaşamın monotonluğu, heyecan kaybı, amaçsızlık gibi duygular hissetmeye neden olabiliyor” dedi.

Beyaz, Languishing durumundan kurtulma veya bu durumu önleme konusunda da şunları sıraladı:

“Duygularınızı paylaşmak, duygusal yükü azaltmaya ve duygusal dengenizi sağlamaya yardımcı olabilir. Arkadaşlarınızla, ailenizle veya bir uzmanla konuşarak kendinizi rahatlatın. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve yeterli uyku, zihinsel sağlığınızı destekleyen önemli faktörlerdir. Vücudunuza iyi bakarak ruh halinizi de iyileştirebilirsiniz. Kişisel ilgi alanlarınıza ve hobilere zaman ayırmak, motive olmanıza ve zihinsel canlılığınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Keyif aldığınız aktiviteler yaparak yaşam enerjinizi yükseltebilirsiniz. Sevdiklerinizle iletişim kurmak, sosyal destek ağı oluşturmanıza yardımcı olabilir. Yakın ilişkiler duygusal dengenizi güçlendirebilir. Sosyal izolasyondan kaçınarak ruh halinizi iyileştirebilirsiniz. Kendinizi ödüllendirin ve takdir edin. Kendinize zaman ayırarak stresten uzaklaşın. Bu yöntemlerin işe yaramadığını düşündüğünüzde ise profesyonel yardım alın.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN