Deprem onların hayallerini yıkamadı: Tıp fakültesini kazandılar

Deprem onların hayallerini yıkamadı: Tıp fakültesini kazandılar

Merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen öğrenciler eğitimlerini aksatmadı ve tıp fakültesini kazandı. Onlarca olumsuzluğa göğüs geren öğrenciler deprem dönemindeki ders çalışma serüvenleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Üniversite hazırlık sürecinde depreme yakalanan Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi öğrencisi Senanur Budak ve Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi öğrencisi Tuana Pekmez, depremin ardından kendilerince geliştirdikleri motivasyon kaynaklarını anlattı.

Senanur Budak 6 Şubat depremlerinin ardından bir hafta çadırda yaşadıktan sonra eğitimine devam etmek üzere İzmir'e anneannesinin yanına gitti. Burada depremzede olduğu ücretsiz olarak kursa kayıt olan Budak, pes etmeden derslerine çalıştı.

Haziran ayındaki Yükseköğretim Kurumları Sınavı'ndan başarılı sonuç elde eden Budak, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

-001.jpg

'EN YAKIN SINIF ARKADAŞINI KAYBETMİŞTİ'

Merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinde en sevdiği sınıf arkadaşını kaybettiğini dile getiren Budak, yaşanan türlü olumsuzluklara rağmen hayallerinden vazgeçmedi.

Hayallerimden daha iyi bir yer kazanmak benim için gurur verici diyen Budak, ders çalışmaya kendini nasıl motive ettiğini şu sözlerle aktardı: "Depremden sonra kendime dedim ki 'İleride ben de doktor olacağım ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım edeceğim.' Bu benim hayalim çünkü ben bu deprem sürecinde çok fazla yardım eden insanla karşılaştım. Çok fazla kişi bana yardımcı oldu. Bunun bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. İleride ben de ihtiyacı olan kimselere yardımcı olacağım"

1-021.jpg

Annesi Gönül Budak kızının her zaman arkasında olduğunu belirterek, "Kızım depremin ardından 1 hafta kendine gelemedi. En yakın sınıf arkadaşını kaybetmişti. İzmir'e gitti, orada kendisini toparladı ve derslerine çalıştı. Şu an çok mutluyum, kızımla gurur duyuyorum. Rabbim bitirmeyi nasip etsin" şeklinde konuştu.

'DEMEK Kİ SENİN KURTARMAN GEREKEN CANLAR VAR'

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan TOBB Fen Lisesi öğrencisi Tuana Pekmez de 6 Şubat depremlerinde 3 akrabasını kaybettiğini söyledi.

2-013.jpg

Depremin ardından bir süre çadırda yaşayan Pekmez daha sonra Mersin'deki akrabalarının yanına gitti. Tıp okumanın zorluğunun altını çizen Pekmez, "Depremin ardından o kadar fazla yardıma ihtiyacı olan insanı gördükten sonra 'Sen yaşıyorsun ve hayattasın demek ki senin bazı insanlara yardım etmen gerekiyor. Demek ki senin kurtarman gereken canlar var.' dedim. Bu beni daha motive etti ve ayağa kalkmamı sağladı. Tekrar hedefimin peşinden koşmamı sağladı" dedi.

3-004.jpg

Deprem sürecinde sayısız olumsuzluklarla karşılaştıklarını dile getiren Anne Gül Pekmez ise, "Tuana hep bizi gururlandırdı. Okul birincisi olarak girdiği liseyi de birinci bitirdi. En iyisini yapacağını biliyorduk. Tuana bekleneni yaptı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığının haberini aldık. Çok mutluyuz, inşallah devamı gelir. Çok gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN