Gaziantep'te 85 bin dönüm makarnalık sert buğdayın hasadı başladı

Gaziantep'te 85 bin dönüm makarnalık sert buğdayın hasadı başladı

Gaziantep'in Araban ilçesindeki makarnalık sert buğday tarlaları çiftçilerin önemli gelir kaynağı haline gelmiş durumda. Bu yıl Araban Ovası'na 85 bin dönüm ekilen buğdayın hasadı başladı. Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun'a göre Türkiye'nin en kaliteli makarnalık sert buğdayları bu bölgede yer alıyor. Bir kilogram sert buğday tarlada 2, 75 liradan satılıyor.

Gaziantep'te yaşayan çiftçilerin önemli geçim kaynağı olan makarnalık sert buğdayın, bu yılki hasat zamanı başladı.


TÜRKİYE'NİN EN KALİTELİ MAKARNALIK SERT BUĞDAYI

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun'a göre Türkiye'nin en kaliteli makarnalık sert buğdayının Araban Ovası'nda yetişiyor. Altun'un verdiği bilgiye göre, Araban Ovası'nda yetişen ürün diğer bölgelerdekine göre protein ve diğer özellikler açısından daha değerli:

"Araban Ovası'nın verimli topraklarında ve iklim şartlarında bilinçli çiftçilerimiz tarafından uzun yıllardan beri yetiştirilen sert buğdayımız oldukça kaliteli. Çünkü Orta Anadolu'da üretilen buğdayın hektolitre ağırlığı yüzde 65'i geçmemektedir. Bizde ise bu oran yüzde 80 civarında."

85 BİN DÖNÜM ALANA HASAT ZAMANI

Bu yıl Araban Ovası'nda 85 bin dönümlük makarnalık sert buğdayın hasat zamanının başladığını belirten Altun, "Bu yıl bölge ve tarlaya göre bir dönüm sulu alanda 900 kilograma yakın miktarlarda verim alınıyor. Bu oran da bizim için makul. O yüzden rekolteden de insanların talebinden de memnunuz. Bir kilogram sert buğday tarlada 2, 75 liradan satılıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN