Sahte savcı yaşlı adamı 351 bin TL dolandırdı

Sahte savcı yaşlı adamı 351 bin TL dolandırdı

Çorum'da kendisini savcı olarak tanıtan bir şahıs yaşlı bir vatandaşı telefonda 'Adınız suç örgütüne karıştı' diyerek 351 bin TL dolandırdı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri B.D. isimli dolandırıcının Niğde'de olduğunu tespit etti. Dolandırıcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çorum’da yaşayan bir vatandaşı telefonla arayarak, “Adınız suç örgütüne karıştı, sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz, sizi aklamaya çalışıyoruz, evinizde ne kadar para, altın varsa evinize gelecek olan polise vermeniz gerekiyor” diyen B.D. isimli şahıs, ağına düşürdüğü vatandaşın 91 bin 500 TL nakitini ve 260 bin TL tutarında ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş, suç duyurusunda bulundu.

PARA VE ZİYNET EŞYALARI İLE YAKALANDI

Şikayet üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüpheli şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Olayın meydana geldiği bölgedeki tüm güvenlik kameralarını izleyip dolandırıcının kimliğini tespit eden polis ekipleri, B.D.’nin Niğde’de olduğunu belirledi. Polis ekiplerinin uzun süren takibinin ardından B.D., Niğde Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde para ve ziynet eşyalarıyla birlikte yakalandı.

Niğde’den Çorum’a getirilen B.D., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN