Son dakika! Cumhurbaşkanlığı: Yunanistan'ın skandal kararı taraflarca reddedilmeli

Son dakika! Cumhurbaşkanlığı: Yunanistan'ın skandal kararı taraflarca reddedilmeli

Yunanistan'ın darbeci askerlere iltica hakkı tanımasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, 'Yunanistan Danıştayı uluslararası anlaşmaları çiğnemiştir. Skandal karar AB dahil tüm taraflarca reddedilmeli ve kınanmalı' dedi.

Danıştay Genel Kurulu, darbecilerden Süleyman Özkaynakçı için verilen iltica hakkına Yunan hükümetinin yaptığı itiraza yönelik nihai kararını açıkladı. Emsal teşkil edecek kararda, hükümetin itirazı reddedilerek, firari eski askerlere iltica hakkı tanınmasına hükmedildi.

Bu kararla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Yunanistan Danıştayı, bir darbeciye iltica hakkı tanıyarak uluslararası anlaşmaları çiğnemiş ve Yunanistan’ın darbeciler ve teröristler için güvenli bir ülke olduğunu ifade etmiştir. Bu skandal kararın AB dahil bütün taraflarca reddedilmesi ve kınanması gerekir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN